8 yıl sonra Kıraç’ta Tunç coşkusu

8 yıl sonra Kıraç’ta Tunç coşkusu
2004 yerel seçimlerinde Demokratik Güç Birliği’nin adayı olarak katıldığı Kıraç Belediye Başkanlığı seçimini kazanmasına rağmen hakkı gasp edilen sanatçı Ferhat Tunç, 8 yıl aradan sonra Kıraç meydanındaydı. Kıraç halkı Başkanını zılgıtlar eşliğinde bağrın

Barış ve Demokrasi Partisi’nin Kıraç’taki temsilcilik açılışına İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte katılan sanatçı Ferhat Tunç, meydanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. 8 yıl önce yerel seçim gecesini zafer halayları ile sonlandırdıklarını fakat Kıraç halkının iradesinin gasp edilmesi karşısında öfke ve gözyaşları ile Kıraç’tan ayrıldıklarını belirten Tunç, “2004 yerel seçimlerinde sizlerin iradesiyle zaferimizi ilan etmiş ve halaylarla kutlamıştık. Ancak ertesi gün yaşadıklarımız karşısında bu meydanı ne yazık ki gözyaşı ve öfkeyle terk etmek zorunda bırakılmıştık. Kıraç halkının o zaman ortaya çıkan iradesine yönelik siyasal iktidarın saldırısını da unutmadım, sizlerin o kararlı duruşunuzu da unutmadım” dedi.

Dersim’den Roboski’ye acılarımızı unutmayacağız”

2004 yılında başlayan saldırı ve hak gaspının bugün halen devam ettiğini söyleyen sanatçı Ferhat Tunç, “Sizlerin barışa, eşit ve özgür bir yaşamdan yana talepleriniz duymazlıktan gelindi. Büyük acılar yaşandı ve savaş bütün acımasızlığı ile canımızı, kanımızı emdi. Dersim’den Roboski’ye uzanan bu uzun tarihsel süreç, acı ve ölümlerle örüldü. Şimdi yeniden barış dillendiriliyor ve hepimiz umutlanıyoruz, bunca baskı ve ölümler yaşamış bir halk olarak nasıl umutlanmayalım ki?” diye sordu.

“Hükümet siyasi ve askeri operasyonu durdurmalı”

Barışın konuşulduğu günlerde siyasi ve askeri operasyonlara devam eden AKP hükümetine de seslenerek operasyonların durdurulmasını isteyen sanatçı Tunç, “Bugün dinlediğim Başbakan bana ne yazık ki barış adına, bu sürecin ilerletilmesi adına umut vermedi. Barış dili, yargılayan ve buyuran bir dil olmaktan uzak olmalı. Bu sürece Türkiye halkları büyük destek sunuyor ve bu çok önemlidir. Yeni bir hayal kırıklığı yaşamamak adına beklentilerimizi yüksek tutmuyoruz. Ama umudumuzu yüksek tutuyoruz. Hükümet bu sürecin umut vermesi adına, siyasi ve askeri operasyonlardan vazgeçmelidir. Kürt halkının çocuklarını bombalayarak öldürmek sizi barışçıl kılmaz, aksine süreci provoke eder” dedi.

“BARIŞ İÇİN HER FEDAKARLIK GÖSTERİLMELİ”

Barış sürecine katkı sunacak kim varsa bizim için değerlidir diyen Ferhat Tunç sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; “Kürtler, Türkler ve diğer halklar artık bu savaşın sona erdirilmesi için büyük bir duyarlılık içinde. AKP bu sürece kendisi dışında bulunan bütün siyasi parti ve aktörleri dahil etmeli, asla çatışmacı ve yargılayıcı bir dil kullanmamalı. Sayın Öcalan yaşadığı tecride rağmen büyük bir özveriyle barış için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu süreç heba edilmemeli ve mutlaka kalıcı bir barışın sağlanması için her türlü fedakarlık gösterilmeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.