ABD basınında Erdoğan Biden yorumu: ABD'nin tavrı sertleşebilir

ABD basınında Erdoğan Biden yorumu: ABD'nin tavrı sertleşebilir
Amerika merkez Foreign Policy dergisi, "Eğer Ankara eylemlerini hızlıca değiştirmez ise, bu soğukluk devam edecek ve Amerika'nın Türkiye'ye tavrı daha çok sertleşecek. Amerika Başkanı' sessiz mesajı bunu gösteriyor."

Amerika’da sancılı geçen bir seçim sürecinden sonra zafere ulaşan Joe Biden, hileli seçim iddiaları ve Kongre baskını sonrası 20 Ocak’tarihinde göreve başladı.

Başkanlık koltuğuna oturduğu ilk günden beri Trump’ın izlerini silmeye başlayan Biden, gerek iç politikada gerekse dış politikada selefine göre farklı bir yol izliyor.

Beyaz Saray’da ikinci ayının dolmasına kısa bir zaman kalan Joe Biden, Donald Trump’ın yakın temas kurduğu Suudi Arabistan ve Türkiye’ye karşı mesafeli olmayı devam ettiriyor.

Uluslararası basın da Biden yönetiminin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prens Selman’la kuracağı ilişkiye ışık tutmaya devam ediyor.

Amerika merkez Foreign Policy dergisi, Joe Biden ve Erdoğan ilişkini, ‘Biden Türkiye’ye sessiz muamele uyguluyor’ başlıklı bir makaleyle inceledi.

Joe Biden’ın görevdeki ilk ayını dünya liderleriyle rutin telefon görüşmeleri yaparak geçirdiğini yazan dergi, Erdoğan’ın telefonunun hiç çalmadığını söyledi.

TAVRI DAHA DA SERTLEŞECEK

Robbie Gramer, Katie Livingstone ve Jack Detsch tarafından kaleme alınan makalede, bu durumun tesadüfi olmaktan çok uzak olduğu belirtildi.

NATO müttefiki iki ülkenin son yıllarda Suriye ve S-400 meseleleri sebebiyle görüş ayrılıkları bulunduğu vurgulanırken, “Eğer Ankara eylemlerini hızlıca değiştirmezse, bu soğukluk devam edecek ve Amerika’nın Türkiye’ye tavrı daha da sertleşecek. Amerika Başkanı’nın sessiz mesajı bunu gösteriyor.”

Yazıda Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Demokrat üyesi Abigail Spanberger’in görüşlerine yer verildi.

“İlişkilerimiz çok zorlayıcı. Biz daha önce Türkiye’ye güvenebildiğimiz bir pozisyonda değiliz. NATO müttefiklerine duyduğumuz kadar güven duyamıyoruz.”

BİR NOKTADA GÖRÜŞECEKTİR

Erdoğan ve Biden’ın henüz bir görüşme gerçekleştirmemiş olması Beyaz Saray’daki basın toplantıların konusu oluyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün gerçekleşen basın toplantısında Amerikan Başkanı Joe Biden'ın neden hala Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirmediğine dair soruya cevap verdi.

Joe Biden'ın görüşmesi gereken birçok dünya lideri olduğunu söyleyen Psaki, “Biden, bir noktada Erdoğan ile görüşecektir.”

Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.