ABD Başkanı Joen Biden’’dan çok kritik karar

ABD Başkanı Joen Biden’’dan çok kritik karar
Amerikan Başkanı Joen Biden’in vermiş olduğu talimat ile iki Amerika Hava Kuvvetleri B-52H bombardıman uçağın, "saldırganlığı caydırmak ile tarafları ve müttefiklerini güvence altına almak" için Orta Doğu'ya gönderildiği açıklandı.

İki uçakla Orta Doğu’ya gönderilen dördüncü bombardıman uçaklarının bölgede görev yaptığını belirten CENTCOM yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Amerika Hava Kuvvetleri, görev gereksinimlerini karşılamak ve bölgesel ortaklarla eğitim için uçakları ve personeli Amerika Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına, dışına ve çevresine düzenli olarak hareket ettirerek stratejik ortaklıkların öneminin altını bir kez daha çiziyor.”

Amerika geçtigimiz haftalarda Suriye'de bir hava saldırısı düzenlemiş Irak'ta Amerika hedeflerine yönelik roket saldırılarına tepki olarak İran destekli 17 savaşçıyı öldürdüğünü açıklamıştı.

SEÇTİĞİMİZ ZAMAN YAPACAĞIZ

Savunma Bakanı Lloyd Austin, önceki gün Amerika'nın kendini savunmak için ne gerekiyorsa yapacağını belirterek, “Eğer yapmamız gerekenin vurmak olacağını düşünürsek kendi seçtiğimiz zaman ve yerde bunu yapacağız. Askerlerimizi koruma hakkımız kullanıyoruz.”

Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.