ABD'de okullar açılmaya başlıyor

ABD'de okullar açılmaya başlıyor
ABD Başkanı Joe Biden, okulların güvenli bir şekilde açılmaya başlanacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray internet sitesinden yayınlanan açıklamasına göre Başkan’ın K-8 olarak bilinen ilk-ortaokulların açılmaya başlanacağı belirtildi.

Göreve geldiğinde ilk 100 gün içerisinde K-8 okulları açmak gibi iddialı bir plan hedef koyduğunu hatırlatan Biden, bunun ancak Kongre’ye sunulacak ekonomik kurtarma pakedinin onaylanmasıyla eyaletlerin ve toplulukların yeterli kaynağa erişebilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti.

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) de okulların güvenli bir şekilde açılması tavsiyesine de açıklamasında yer veren Biden, okul otobüslerinde, ve sınıflarda maske takmanın zorunlu olacağını, sık sık el yıkanmasının gerektiğini ve sıklıkla test yapılarak takibin yakından izlenmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamasında Joe Biden, “Geçtiğimiz yıl çok acı çektik. Ancak bilim insanları eğer çocuklarımızı, eğitimcilerimizi ve toplumu ihtiyaç duydukları kaynakları sağlayarak desteklersek, pek yakında ülkemizin çoğu kısmında çocuklarımızı güvenli bir şekilde okullarına geri döndürebileceğimizi söylüyor” ifadelerini kullandı.

Okulların yeniden açılmasıyla ilgili olarak Eğitim Bakanı’nı görevlendirdiğini belirten Biden, okul yöneticileri, eğitimciler ve veliler ile birlikte çalışılarak okulları yeniden açma sürecinin hızlandırılacağını duyurdu.

CDC’nin tavsiyesi ile bazı eyaletlerin aşılama sürecini hızlandırdığını da hatırlatan ABD Başkanı, diğer eyaletlere de bu yolu takip etmeleri çağrısında bulundu.

Kongre’ye de ekonomik kurtarma pakedini onaylama çağrısında bulunan Biden, harekete geçmemenin geri dönülmez sonuçları olacağını ve planın çocuklar, aileler, topluluklar ve ülke için bunun çok önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.