AB'den 'krizi çözün' çağrısı

AB'den 'krizi çözün' çağrısı
Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye'de seçimin ardından yaşanan "yemin krizi"ni yakından ve kaygıyla izlediklerini söyledi. Başmüzakereci Egemen Bağış, Füle'nin açıklamalarına, "Krizi hükümet yaratmadı ki, çözsün" diye cev


Türkiye'de yaşanan karışıklığın temelinde tutukluluk sürelerinin uzunluğunun ya da insanların söyledikleri sözlerden dolayı hapse atılmalarının yattığını belirten Füle, "Bunlar ilerleme raporlarımızda da ısrarla altını çizdiğimiz sıkıntılar olmakla birlikte ifade özgürlüğü ve etkili yargılama garantileri gibi temel haklara da zarar veriyor. Yeni hükümetin, yasal çerçeveyi değiştirerek bu kaygıları gidereceğini umuyoruz" dedi.   

Resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı "Türk meclisindeki son gelişmeler" başlıklı açıklamada Füle, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde birbirinden önemli zorluklarla karşı karşıya olacağını ve meclisin de Türkiye'nin geleceğine ilişkin tartışma ve kararların merkezinde bulunacağını belirtti.

Füle, "Tüm taraflar, (meclisin) bütünlüğünün ve iyi bir şekilde çalışmasının sağlanması sürecine katkıda bulunmalıdır. Tüm tarafların bu meselelerin çözümüne ve sürecin ilerlemesine yönelik çalışma konusunda kararlı olduklarına inanıyoruz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Füle'nin açıklamasına Twitter hesabından cevap verdi. Bağış, "AB yine hatları karıştırmış. Krizi hükümet yaratmadı ki, çözsün. Çözüm yeri TBMM" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.