Adli tatil yarın başlıyor

Adli tatil yarın başlıyor
Adli tatil yarın başlıyor. Yeni adli yıl ise 6 Eylül, Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak. Bu tören yüksek yargının yeni başkanlarıyla devletin zirvesini biraraya getirecek.
Yargıda "toplu izin kullanımı" anlamına gelen ve yaklaşık bir ay sürecek adli tatil yarın başlıyor. Adli tatil süresince belirlenen nöbetçi mahkemeler görev yapacak. Nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Yüksek yargı organları Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde de nöbetçi heyetler görev yapacak. Bu mahkemelerde acil konular görüşülürken, Danıştay'da görev yapacak olan nöbetçi heyet, esastan karar veremeyecek ve yalnızca yürütmenin durdurulmasına ilişkin istemleri karara bağlayacak.

Yargıtay'da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak. Ceza Muhakemesi Kanununun 250. maddesinde sayılan suçlar kapsamına giren Ergenekon, Balyoz gibi davalara bakmakla görevli özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ise adli tatil kapsamında olmadığından yargılama faaliyetlerine devam edecek. Anayasa Mahkemesi de adli tatil kapsamına girmiyor. Bununla birlikte yüksek mahkeme üyeleri de genellikle Ağustos ayında izin kullanıyor.

Yeni Adli Yıl 6 Eylül'de

Yeni Adli Yıl ise 6 Eylül Salı günü Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak. Bu tören aynı zamanda devletin zirvesi ile yüksek yargıyı da bir araya getirecek. Davet, katılmaları halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, ile Danıştay ve Sayıştay Başkanları ile askeri ve sivil yüksek yargı üyelerini bir araya getirecek. Yargıtay Başkanı Kaynak ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar adli yıl açılış töreninde birer konuşma yapacak. Yargıtay Başkanı Kaynak, TBMM Havuzlu Bahçe'de gece saat 20.00'da bir resepsiyon verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.