AFAD, İstanbul dahil 5 ili turuncu kodla uyardı, Valilik açıklama yaptı

AFAD, İstanbul dahil 5 ili turuncu kodla uyardı, Valilik açıklama yaptı
AFAD, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya için şiddetli yağış beklendiğini belirterek, turuncu kodla uyardı. İstanbul Valisi Yerlikaya da yağışlarla ilgili uyarıda bulundu.

Şiddetli yağışlar sonrası sel, su baskını ve kıyılarda hortum ihtimaline karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

AFAD' dan yapılan açıklama şöyle; "İstanbul (Anadolu Yakası), Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sakarya. Meteoroloji bu illerimizi yarın (11 Ağustos) için TURUNCU kodla uyarıyor! Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım."

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

AFAD'ın hemen ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yağış uyarısında bulundu.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular, Perşembe (yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakasın’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.