Aile hekimleri iş bırakıyor: Bıçak kemiğe dayandı!

Aile hekimleri iş bırakıyor: Bıçak kemiğe dayandı!
Aile hekimleri yeni yürürlüğe giren ceza yönetmeliğine karşı 27 Ağustos’ta iş bırakıyor. Açıklamada, “Haksızlıkların biteceği güne kadar durmayacağımızı ilan ediyoruz” denildi.

Aile hekimliği çalışanları yeni yürürlüğe giren ceza yönetmeliğine (ödeme ve sözleşme yönetmeliği) karşı 27 Ağustos’ta bir kez daha iş bırakma eylemi yapacak.

Aynı gün saat 12.00’de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) basın açıklaması yapacak.

Taleplerini sıralayan aile hekimliği çalışanlarının konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Özlük haklarımız iyileşsin’ dedik. Yok saydılar, desteklemediler, korumadılar. ‘Mali kayıpları giderin’ dedik, ‘Nüfusunuz düşecek ama katsayılar aynı kalacak’ dediler. Bunca işimizin içinde imkansızı isteyerek HYP adı altında HAKKIMIZI kesmeye başladılar.

‘İş huzurumuzu sağlayın’ dedik, CEZA yönetmeliğini önümüze koydular. ‘Gereksiz iş yükünden kurtulup asıl işimizi yapmalıyız’ dedik, Pandemi dinlemeden daha fazla angarya eklediler. Pandemi döneminde ‘işimizin başında’ ülke sağlığını koruduk, rutin aşılanmaları zirvede tuttuk, pandemi aşılamasında rekorlar kırdık. ‘Motivasyonumuzu koruyun, bizi görün’ dedik, Yok saydılar, şarta bağlayıp durdular, aklımızla dalga geçtiler.

DURMAK VE BEKLEMENİN SONU GELDİ ARTIK, BIÇAK KEMİĞE DAYANDI! DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE SUSMUYORUZ! İSTANBUL’DA 27 AĞUSTOS 2021 CUMA GÜNÜ SAAT 12:00‘DE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ. SİZLERİ DE ARAMIZDA GÖRÜP BİRLİĞİMİZE GÜÇ KATMANIZI İSTİYORUZ.

ONLARA RAĞMEN AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİNİN İYİLEŞMESİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN… CEZA YÖNETMELİĞİNE ‘DUR’ DEMEK İÇİN… HYP’NİN BU KOŞULLARDA UYGULANMAYACAĞINI ANLATMAK İÇİN… MALİ KAYIPLARI VE YENİ KESİNTİLERİ KABUL ETMEYECEĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN… HAKSIZLIKLARIN BİTECEĞİ GÜNE KADAR DURMAYACAĞIMIZI İLAN EDİYORUZ. BİRLİĞİMİZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.