AKP’li Üsküdar Belediyesi bir ilke daha imza attı

AKP’li Üsküdar Belediyesi bir ilke daha imza attı
AK Parti'li Üsküdar Belediyesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan devralmadığı 19 taşınmaz için, Belediye Meclisi'nden satış yetkisi istedi. Belediyenin satışını istedikleri taşınmazların Üsküdar Belediyesi mülkiyetinde olmadığı anlaşıldı.

Üsküdar Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantı gündeminde yer alan teklife göre, satış yetkisi istenen taşınmazlar Maliye Hazinesi’nden devralınacak.

Taşınmazların satışı için Belediye Meclisi’nden peşinen yetki isteniyor. Ayrıca, satılması düşünülen 19 ayrı taşınmazın tamamı Üsküdar sınırları içinde yer almıyor.

ANKA'da yer alan habere göre, Üsküdar Belediye yönetiminin, Belediye Meclisi’nden peşin yetki istediği teklif, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in “olur”u ile Meclis’e gönderildi. Teklif yazısında ise şöyle denildi:

“Belediyemiz tarafından Maliye Hazinesi’nden devir alınacak olan ek listede nitelikleri belirtilen taşınmazların belediyemize gelir getirmesi için 2886 sayılı devlet ihale kanunun ilgili maddeleri uyarınca ihale yolu ile satışın yapılabilmesi için 5393 sayılı belediye kanunun 18. Maddesinin (e) bendi gereğince Belediye Encümenine yetki verilmesi hususun makamınızca uygun görülmesi durumunda, karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisi’ne havalesini arz ederim.”

Belediye yönetimin hazırlamış olduğu teklif listesine göre söz konusu taşınmazların 10’u Üsküdar, 5’i Tuzla, 2’si Kadıköy ve birer tanesi de Sancaktepe ile Pendik ilçelerinde bulunuyor.

Satışı istenen arsaların toplamı 43 bin metrekareyi geçiyor.

Söz konusu satışla alakalı teklifin, Üsküdar Belediye Meclisi’nde perşembe günü görüşülmesi bekleniyor.

Üsküdar Belediyesi vergi borcuna mahsuben, iki ayrı okul arazisini Maliye Bakanlığı’na devretmek için geçen ay Belediye Meclisi’ne teklif sunmuş, teklif AK Parti’li Meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.