Ali Babacan açıkladı: Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal neden görevden alındı?

Ali Babacan açıkladı: Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal neden görevden alındı?
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal' yapılan gece yarısı operasyon ile hızla görevden alınmasıyla birlikte gündemdeki sıcaklığını korurken niçin görevden alındığına dair DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan flaş açıklama geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Aksaray İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın gece yarısı görevden alınmasına sert tepki gösterdi.

Ali Babacan, Merkez Bankası'nın 130 milyar doların çarçur edildiğini, Ağbal'ın da bunu araştırdığı için görevden alındığının konuşulduğunu söyledi.

BARİ AÇIKLADIĞINIZ PAKETLERİN HEVESİNİ ALSAYDINIZ

“Hem insan hakları alanında hem de ekonomi reformunda ihlaller peş peşe gelmeye başladı.” Ali Babacan, “Reform meform bir anda hepsi buharlaştı. İnsan haklarıymış, özgürlüklermiş Ayaklar altında çiğnemeye başladılar yine. Bari araya biraz zaman koysaydınız.

Bunları açıkladınız, hiç olmazsa birkaç ay geçseydi ya. Bari açıkladığınız paketlerin bir hevesini alsaydınız. Reform belgelerinin daha mürekkebinin kurumasını beklemediler ya ‘Reform, reform' diye açıkladılar; belgelerin mürekkebi kurumadan hemen ihlaller başladı.”

ZİHNİYETTE BUNLAR OLMAYINCA FİİLİYATTA MÜMKÜN DEĞİL

“Tüm kararlarda canlı yayında vatandaşlarımıza bunları açıkladınız. Süslü cümleler kurup, ‘reform, reform' dediniz. Maç bir başlıyor; dakika bir, ihlal 1 Şunu anlıyoruz ki sizin vatandaşlarımız için insan hakları falan düşündüğünüz yok.

Ama bari biraz bekleseydiniz ya. Hiç olmazsa şöyle bunun biraz havasını ülke yaşasaydı. Özde olmayınca, zihniyette bunlar olmayınca fiiliyatta mümkün değil.

BARİ BİR İKİ DE OLUMLU ADIM ATSAYDINIZ

Madem Avrupa Birliği'nin gözüne girmek istiyordunuz, bari bir iki de olumlu adım atsaydınız. Reformlar açıkladınız, bir de fiiliyatta da olumlu adım olsaydı. ‘Türkiye'nin geleceğini Avrupa'da görüyoruz' sayın Erdoğan. Daha bunu diyeli ne kadar oldu? Bol bol laf Bol bol göz boyama çabası fiiliyat yok.”

BÜROKRATLAR ARTIK UYUYAMIYOR

"Lafla peynir gemisi yürümez dedik, uygulamaya bakmak gerekir. Siz isterseniz akşamdan sabaha, sabahtan akşama kadar reform, reform deyip durun. Reform, reform demekle bu ülkede işler düzelmez" diyerek iktidara yüklenen Babacan, bürokratların artık uyuyamadığını söyledi.

Ali Babacan şunları söyledi:

"Bürokrasinin psikolojisini düşünün. Sürekli başıma bir iş gelir mi? Artık gece saat 12'de bürokratlar yatamıyor. Gece saat 1,2,3. Herkes Resmi Gazete'ye bakıyor. Sabaha kadar görevden alınıp alınmadıklarını kontrol ediyorlar."

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.