"Asker ve İslamcı Erdoğan arasında gerilim vardı"

"Asker ve İslamcı Erdoğan arasında gerilim vardı"
CNN International, yıllardır laik sistemin destekçisi olmuş asker ve İslamcı kökleri bulunan Erdoğan'ın partisi arasında gerilim bulunduğunu belirtti.
CNN International görevden ayrılmaları izleyicilerine duyururken, olayın haklarında dava açılan askerlerin durumuyla ilgili anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirtti. Ordudan atılmaları ve terfileri kararlaştıran YAŞ'tan önce görevden ayrılmaların yaşandığını, sekiz yıl önce bir subaylar toplantısında pişirildiği öne sürülen Balyoz darbe planıyla ilgili davada emekli ve muvazzaf 200 askerin bulunduğunu kaydeden CNN Int., Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi Türkiye Projesi Başkanı Bülent Alirıza'nın görüşlerine yer verdi. Bülent Alirıza görevden ayrılmaları, "Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının hep birlikte görevi bırakmaları önceden tahmin edilmeyen birşey. Bu sivil hükümetten bir hoşnutsuzluğun ifadesi ve açık bir şekilde başlamak üzere olan terfileri bir kargaşa içinde bırakıyor. Bu onların Başbakan Erdoğan'a olabilecek en açık tepkisi. Türk ordusunun güneydoğuda PKK'ye savaşında önemli bir zamanda geldi ve bu hareketlerin kara kuvvetleri büyük komplikasyonlar yaratacak. Başbakan ve savunma bakanının katılımında hibrit bir süreçte ordu geleneklerine göre kendi terfi önerilerini ortaya koyuyordu" diye değerlendirdi.

CNN'de yıllardır laik sistemin destekçisi olmuş asker ve İslamcı kökleri bulunan Erdoğan'ın partisi arasında gerilim bulunduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.