Atık pil toplayana ödül

Atık pil toplayana ödül
İlçedeki çevre bilincinin yaygınlaştırılması, çocuklarda çevre duyarlılığının oluşturulması ve kamu sağlığının korunması anlayışı ile hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi, çevre açısından zararlı bir atık olan kullanılmış pilleri toplayanları ödüllendiriy

Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, birçok zehirli atık içeren pillerin doğaya karışmasını engelleyip bertaraf edilmesinin sağlanması için, ilçe genelindeki bilgi evlerine, kültür merkezlerine ve belirlenen pilot okullara atık pil toplama makineleri yerleştirildi.
Atık pil makinası nasıl çalışıyor?
Atık pil toplama makineleri sesli yönlendirme özelliği ile atık pilin atık olup olmadığını tespit ederek pilin atık olması halinde kupon veriyor. Pilin boş olmayıp dolu olması halinde de makine pili kullanıcısına iade ediyor.
Çok pil biriktirene hediye
Pil makineleri ile biriktirilen puanlarla ise çocuklara çeşitli ödüller verilerek; atık pillerle ilgili bilincin aşılanması hedeflenerek; atık pillerin ayrı toplanması alışkanlığı ve pil toplamaya özendirilmesi sağlanıyor. 2000 puan biriktiren çocuklara; scotter, MP3, kol saati, uzaktan kumandalı otomobil, uzaktan kumandalı helikopter; 10 000 puan biriktiren çocuklara ise; bisiklet, tablet PC, dijital fotoğraf makinesi veriliyor.
Hayatımızı kolaylaştıran pillerin; tükendikten sonra çevreye veya çöpe atılmaması; atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak oluşturdukları kirliliği engelliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.