Aziz Nesin yazdı, Topbaş oynadı!

Aziz Nesin yazdı, Topbaş oynadı!
Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ni bir birine bağlayacak olan ALT GEÇİT inşaatı KARAYOLLARI tarafından durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan inşaat için Karayolları'ndan izin alınmadığı ortaya çıktı...

Hesabını verecekler mi?

Aylardır devam eden Alt Geçit inşaatı bitim aşamasına gelmeden Karayolları'ndan izin alınmadığı gerekçesi ile durduruldu. Yurttaşlar böyle bir olayın ancak Azizi Nesin'in hikayelerinde okunabileceğini hatırlatarak HABERDAR'a şöyle konuştular; 'Zannedersiniz Aziz Nesin yazdı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobaş oynadı. Komedinin böylesi 2012 yılında Türkiye'de. Bir alt geçit inşaatına başlıyorsunuz. Yer E-5'in tam altından geçtiği için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait. Ancak ne hikmet ise siz Karayolları'ndan izin almaya gerek duymuyorsunuz. Olan bölge halkına, esnafa, yurttaşa oluyor. Milli servete oluyor. Ne olacak şimdi? Bunca harcanan paraların hesabını kim verecek?'

Esnaf kepenk kapattı!

Alt Geçit inşaatının çevresinde yer alan esnafların çoğu aylardır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan çalışmalardan dolayı kepenk kapatmaya başladırlar. İnşaat alanından dolayı dükkanlarının önünden ne yayaların ne de arabaların geçmediğini belirten esnaflar çok mağdur olduklarını İBB'ye dava açmayı düşündüklerini kaydettiler.

Haberdar yazmıştı

HABERDAR 24 Temmuz 2012 günü yazdığı haberde alt geçit çalışmasını okurlarına şöyle duyurmuştu: Büyükçekmece ortasından geçen E-5 karayolunu etkilemeden bir alt geçit yağılmakta. 19 Mayıs Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ni bir birine bağlayacak olan ALT GEÇİT inşaatı, İBB tarafından yaptırılıyor.  TEKNİK YAPI bünyesinde sürdürülen alt geçidin şehir içi trafiğini rahatlatacağı düşünülüyor.
Konuyla ilgili olarak Teknik Yapı yetkililerinden, inşaat mühendisi Ali İhsan Köroğlu ile görüştük. Kıroğlu HABERDAR’a yaptığı açıklamada; ‘19 Mayıs Mahallesi ile Fatih Mahallesini birbirine bağlayan alt geçit çalışmasıdır. Proje kapsamında Atatürk Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi’ndeki yapıların önüne çakılan kazıklarla binalarda sağlama alınmış olacak. Proje yapımı sırasında E-5 kapatılmayıp kısmi olarak daraltılacak. Halkı mağdur etmeden çalışmamızı sürdüreceğiz.’ Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.