Balbay: CHP yakışanı yaptı

Balbay: CHP yakışanı yaptı
CHP'nin tutuklu milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Silivri Cezaevi'nde kendisini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'e, partisinin tavrını desteklediğini belirtti.

Meclis'te "yemin" tartışması sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, tutuklu CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ı, Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

"Kin ve intikam duygusu taşımıyorum"

Balbay, kendisini ziyaret eden CHP'li Özgündüz'e şunları söyledi:

"CHP çatısı altında kendimi güçlü hissediyorum. Yemin töreninde İzmir'e sıra geldiğinde heyecanlandım, kalp atışlarım hızlandı, kendimi özgür gibi hissettim. Kin ve intikam duygusu taşımıyorum. Biran önce tahliye olmak istiyorum. Bugüne kadar gazeteci olarak sorunları dile getirdim, bundan sonra milletvekili olarak sorunların çözümüne katkıda bulunmak istiyorum. Sizinle güç buldum. CHP yakışanı yaptı."

Bir kişinin oyunun bile önemli olduğunu ifade eden Balbay, "Türkiye'nin kaderini değiştirecek kadar önemli olabilir" dedi.

"Yüzde 90 tahliye edilirim"

Biran önce Meclis'e gelmek istediğini kaydeden Balbay'ın, "Yüzde 90 tahliye edilirim" ifadesini kullandığı öğrenildi. CHP'nin tavrını destekleyen Balbay, "CHP yakışanı yaptı" dedi.

"Başka ülkelerde hukuk aramayacağım"

Prof. Dr. Haberal ise, "Ben hukuku kendi ülkemde arayacağım. Başka ülkelerde hukuk aramayacağım. Adalet ve hukuk herkese lazım" dedi. Haberal, şöyle dedi:

"Genel Başkanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bir vatandaş olarak minnettarım. CHP milletvekili olarak üzerime düşen görevi yapacağım. Hukuk ve adalet herkese lazım. CHP bana önce atadan, sonra babadan miras. Beni darbeci olarak nitelendirmek vicdana sığmaz. CHP'nin yaptığı tavır çok önemli, başka bir Türkiye yok. Gerekirse bedel ödemek varsa öderiz. İster burada ister parlamentoda sorunlara çözüm bulmak için çalışırız."

Haberal da yemin törenini takip etmiş

Yemin törenini sonuna kadar takip eden Haberal'ın, "Kendi ismim okununca salonda gelen alkışlar beni çok mutlu etti" dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.