Balbay ve Haberal'a ret

Balbay ve Haberal'a ret
Milletvekili mazbatalarını alan Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye taleplerini mahkeme reddetti. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın avukatı, red kararı üzerine "Karara üst mahkemede itiraz edeceğiz" dedi. Mahkeme kar
12 Haziran’da milletvekili seçilen ve mazbatasını alan Ergenekon sanığı Mehmet Haberal, Mustafa Balbay'ın tahliyesine ilişkin gözler İstanbul Adliyesi'ndeydi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Haberal ve Balbay'ın tahliye taleplerini değerlendiren özel yetkili cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın da tahliye taleplerinin reddedilmesi yönünde görüş bildirmişti.

İşte Haberal ve Balbay kararının gerekçesi


Kararın gerekçesi şu şekilde açıklandı: Delillerin tamamen toplanmamış olması, dosyadaki belge ve raporlar, kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi, sanıkları isnat olunan suçlar, bir kısım sanıkların savunmalarının halen alınmamış olması, cmk 103. maddesindeki katalog suçlardan olması.

 

Engin Alan için de karar bekleniyor

10. Ağır Ceza Mahkemesi ise Balyoz davası sanıklarından emekli Korgeneral Engin Alan'ın dosyasını incelemeye aldı. Savcı Savaş Kırbaş, Alan'ın tahliye talebinin reddedilmesi yönünde mahkemeye görüş bildirdi. Savcının devlete yönelik suçların dokunulmazlık kapsamı dışında tutulması gerektiğine dikkat çektiği belirtiliyor. Engin Alan’la ilgili kararın da bugün çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.