BALİCİ OLMAK İSTEMİYORUZ!

BALİCİ OLMAK İSTEMİYORUZ!
Fatih Küçük Ayasofya Mahallesi’nde bulunan Kadırga Spor Tesisleri’nin yıkılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ve öğrenciler Fatih Belediyesi önünde eylem yaptı. Yıkılan stada karşılık kendilerine yer gösterilmediğini belirten çocuklar, “Belki futbolc
Küçük Ayasofya Mahallesi’nde bulunan Kadırga Spor Tesisleri park alanı olacağı gerekçesiyle yıkıldı. Kendilerine alternatif yer gösterilmediğini belirten kulübün sporcuları ve mahalleli, Fatih Belediyesi önünde toplandı. ‘Spora tam destekten anladığınız saha yıkmak mı?’ , ‘Sahamızdan kaç para kazandınız?’ , ‘Sahamızı yıkmayın’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup ‘Balici olmak istemiyoruz’, ‘Başkan elini stadımızdan çek’ şeklinde slogan attı. Kulübün oyuncuları kameralar karşısında top da oynadı.

Spor tesisinin en az 150-200 yıldır kullanılan bir alan olduğunu belirten mahalle sakinlerinden İlhan Aşucuoğlu, “Alanın kullanımını en son Kadırga Spor Kulübü yapıyordu. Burada çocukların istikbali söz konusuydu. Çocukların istikbali için geliyoruz. Hiçbir siyasi gayemiz yok” ifadelerini kullandı.

Yıkmayacağız demişlerdi
İlk önce alanın sosyal tesis yapılacağı gerekçesiyle yıkılacağının açıklandığını aktaran Aşucuoğlu, “200 metre arayla 3 tane sosyal tesis var. İtiraz ettik. İtirazdan sonra yıkılmayacağını söylediler. Yer göstermeden bulunduğumuz yeri yıktılar.” diye konuştu. Spor yapan çocukların yoksul olduğuna dikkat çeken Osman Baydar da şunları söyledi: “Bu çocukların çoğu yoksul. Burada spor yapmazlarsa belki de balici olacaklar. Uyuşturucu kullanacaklar. Hepsi pırıl pırıl çocuklar. Onların umudu var. Bu çocukları kaybedebiliriz. Devlet destek olacağına, onların yerini almaya çalışıyor."

Futbolcu olacaktık
Öğrencilerden İsmail Aşucuoğlu, “Futbol bizim için hem oyun, hem de egzersiz. Biz burada kendimizi göstermek istiyorduk. Belki futbolcu olabilecektik. Şimdi top oynayamıyoruz. Her yer yıkıldı. Otel oldu. Bize bir saha verilmesini istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.