Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcılarının görev alanları belli oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan yardımcılarının görev, bağlı, ilgili kuruluşlar şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı kurum ve kuruluşlar: Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Kalkınma Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görevleri: Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilişkiler.
Arınç'a bağlı kurum ve kuruluşlar: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevleri: Ekonomik konularda genel koordinasyon.
Babacan'a bağlı kurum ve kuruluşlar: Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye ihracat Kredi Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın görevleri:
Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon. Medeniyetler ittifakı projesinin yürütülmesi.
Atalay'a bağlı kurum ve kuruluşlar: Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın görevleri: TBMM ile ilişkiler.
Bozdağ'a bağlı kurum ve kuruluşular: Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba topluluklar Başkanlığı

Diğer görevler

Öte yandan AB makamlarıyla yapılacak tam üyelik müzakerelerinde "Müzakere heyeti başkanlığı" ve "Başmüzakereci" görevi Avrupa Birliği Bakanı, kamu görevlileri sendikaları ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarının koordinasyonu Gümrük ve Ticaret Bakanı tarafından yürütülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.