Başkan personeliyle çalışmaları değerlendirdi

Başkan personeliyle çalışmaları değerlendirdi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara önceki gün Çatalca Belediyesi Fen işleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile bir toplantı yaptı. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda müdürlüklerin çalışmaları masaya yatırıldı.

İstanbul’da temizlik hizmeti en zor verilen ilçe Çatalca

Çatalca Belediyesi’nin Fen ve Temizlik İşleri Müdürlükleri Başkan Cem Kara’ya çalışmalarını sundular. 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaların sunulduğu toplantıda ilk önce Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sunum yaptı. Yapılan sunumda 2009 yılından bu yana yapılan hizmetler ve ilçeye temizlik anlamında getirilen yenilikler gösterildi. Toplanan evsel atıkların, kaynağında ayrı toplanan kağıt, cam, lastik ve yağ atıklarının da miktarları yıl yıl gösterildi. Temizlik İşleri Müdürü tarafından yapılan sunumun ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Cem Kara; “2009 yılında göreve geldiğimizde sadece mahallelerin sorumluluğu bizdeydi. Ama biz insan ve çevre sağlığı için adına köylerimizi kaderine terk etmedik ve köylerimizin de çöplerini topladık. Bu güne kadar köylerimizin çöpünü biz alıyorduk, ancak İBB aldığı bir karar sonrası 2013 itibariyle bu görevi artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak. Temizlik hizmetine baktığımızda Çatalca zor bir coğrafya; çünkü Çatalca İstanbul’un yüzde 20’sini oluşturuyor” dedi. Çatalca Belediyesi olarak büyük bir coğrafya içinde hizmet götürülürken, kendisine vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri de personelle paylaşan Başkan Cem Kara; “Pazara, çarşıya çıktığımda Çatalca Belediyesi’nin temizlik hizmetleri ile ilgili, vatandaşlardan ufak detaylar haricinde pek de olumsuz eleştiriler almıyorum. Çatalca’nın temizlik sorunu diye bir sorun var diyemeyiz” diyerek, bundan sonra müdürlük tarafından yapılacak bilinçlendirme çalışmalarının ilçedeki herkese ulaştırılması gerektiğini söyleyerek, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Çatalca imarlarını açtık

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ardından Fen İşleri Müdürlüğü sunumunu yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü de 2009 yılından bu yana yapmış olduğu çalışmaları Başkan Cem Kara’ya slayt gösterisi eşliğinde sundu. Yapmış oldukları yol, kaldırım tamirlerinden oluşturdukları parklara kadar bir çok hizmetin sunulduğu slayt sonrasında Başkan Cem Kara konuşma yaptı. Başkan Cem Kara; “İlçemize İstanbul yönünde girdiğimizde çalışmalarımız göze çarpıyor. İlçenin merkezinde, uzak mahallelerimizde neredeyse girilmedik sokak bırakmadık. En ufak bir bozukluğu tamir etmeye çalıştık. Eksik gördüğümüz yerlere Atatürk Anıtları diktik. Yeni parklar oluşturduk. Şöyle ki; Cumhuriyet ile yaşıt ilçemizde 17 adet park ve oyun grubu yapılmıştı. Biz göreve geldiğimizden itibaren de 18 adet yeni park ve oyun grubu yaparak büyük bir başarıya imza attık ve bunun haricinde eski parklarımızı da yeniledik, onarımlarını yaptık. Bu gün baktığınız zaman ilçemiz neredeyse bir şantiyeyi andırıyor. İlçemizin çeşitli bölgelerinde inşaatlar var, konutlar yapılıyor. İlçemizde yaptığımız en önemli çalışmalardan bir tanesi biz göreve gelmeden önce yıllarca kapalı kalan imarları açmaktı. Hep birlikte çalıştık çabaladık, ilçemizin imarlarını açtık.” dedi.

70 adet tarihi ve kültürel varlığın restorasyon projeleri bitti

Başkan Cem Kara “Yine Cumhuriyet’ten itibaren bir tek eski Kaymakamlık Lojmanı restore edilebilmişti. Biz hem restore ettiğimiz eski Rum tavernasını Mübadele Müzesi’ne dönüştürdük, hem de 70 adet tarihi ve kültürel varlığın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırladık. İlçemizde ilk defa yapılmış bir çalışmayı bitirdik ve restorasyonlara başlayacağız” dedi. Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan tüm personele de teşekkür ederek, “Canla başla çalışıp hep birlikte ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu güne kadar ve bundan sonra yapacağınız çalışmalardan dolayı hepine teşekkür ediyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.