Belediye Özgecan için siyahlara büründü

Belediye Özgecan için siyahlara büründü
Büyükçekmece Belediye personeli, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek için siyah renkli kıyafetler giyip, siyah kurdela taktı.

 Hatice Akgün'den destek

 

Büyükçekmece Belediye personeli mesailerine yakalarına taktıkları siyah kurdelalarla başladılar. Özgcan Aslan için yapılan eyleme Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün'ün de destek verdi.



Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personelinin tamamının destek verdiği eylemde zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. "Kadın cinayetlerine son" yazan dövizlerle de mesaj veren Büyükçekmece Belediye personeli, artık kadınların öldürülmemesi için çağrıda bulundular.

 

 

"Akan kanlar son bulsun"

 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce Büyükçekmece'ye üst üste 3'üncü kez verilen "12 Yıldız Şehir" unvan sertifikasını almak için Paris'te bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'de belediye personelinin eylemine destek vererek; "Gençliğinin en güzel çağında üniversite öğrencisi olan güzeller güzeli Özgecan Aslan’a yapılan hunharca saldırının acısını tarif edemeyiz. Onu geride getiremeyiz. Ancak artık bu akan kanlar son bulsun, kızlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz katledilmesin istiyoruz. Belediye çalışanlarımız da duyarlılık gösterip bu insanlık suçuna dikkat çektiler. Artık bu acı tüm insanlığın acısıdır. Bu insanlık dışı suçu işleyenlerinde bir an önce yasalar karşısında da hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Başta Özgecan kızımızın ailesi olmak üzere, tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.