Biden'ın yeni Bakanı Silivrili Ali Mayorkas.

Biden'ın yeni Bakanı Silivrili Ali Mayorkas.
Joe Biden, ABD’nin İçgüvenlik Bakanlığı için Alejandro Nicholas Mayorkas'ı seçti.  1920’lerde göçüyorlar yeni kıtaya… Göçmeden önce tam beş asır Silivri taraflarında yaşıyorlar.

*

Mayorkas, baba tarafından Sefardik bir Osmanlı Yahudisi. Annesi ise Romanya kökenli bir Aşkenaz. 1920’lerde göçüyorlar yeni kıtaya. Göçmeden önce tam beş asır Silivri taraflarında yaşıyorlar. Çocukluğundan bu yana arkadaşları ve dostları ona Ali Mayorkas lakabıyla hitap ediyor.

*

11 Kasım 2018 yılında dönemin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mayorkas ve beraberindeki Ortodoksları  Silivri’de ağırlamıştı.

Özcan Işıklar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un doğduğu yer olan Silivri’yi görmek için gelen yüzlerce Ortodoks’a ve İstanbul Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos’a ev sahipliği yaptı.

*

İstanbul Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, Silivri Metropoliti Maksimos, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Bn.GeorgiaSultanopulu, Dimis Belediye Başkanı Hristo Nikolau, Kavala Trakya Dernek Başkanı NikosÇuparis, Drama Trakya Derneği, MoreasPiros Kültür Derneği, Orvion Köyü Kültür Derneği, Drama Anadolu Derneği Yönetim ve Üyelerinin ile Batı Trakya’dan gelen yüzlerce Ortodoks’u misafir eden Işıklar bu ziyarette yaptığı konuşmada şunlara yer vermişti:

*

‘Geçmişte ne yaşandıysa tarihe ait ama geleceği beraber kurmak, barış ve huzur içerisinde kurma şansı bizim elimizde. Kapımızda, gönlümüzde, kalbimizde size her zaman açık.  Bizler sizin vatanınızda doğmuş, büyümüş atalarımızın ürettiği tarihi, sizlerde Türkiye’de doğmuş, büyümüş atalarınızın tarihini yerinde görerek ve onları hayırla yâd ederek arkalarından dualar göndererek insanlık vazifemizi yapmalıyız. Silivrimiz her köşesinde atalarınızın izleri bulunmakta. Ben Silivri Belediye Başkanı seçildiğim günden bu yana kaybolmaya yüz tutmuş tarihi ortaya çıkarmak için çalışıyorum. Bu tür organizasyonlar ile bir araya gelip dünyaya huzur, barış, kardeşlik hâkim olmasını sağlayacak adımları hep birlikte atıyoruz. Bu günleri organize eden Rum Ortodoks Patriği Sayın Bartholomeos’a ve Silivri Metropoliti Sayın Maksimos’a teşekkür eder, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.