Bilim Kurulu toplanıyor: Masada hangi kararlar var?

Bilim Kurulu toplanıyor: Masada hangi kararlar var?
Koronavirüs Bilim Kurulu, Fahrettin Koca başkanlığında saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Fahrettin Koca başkanlığında saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantıda, 1 Haziran’dan sonra kademeli normalleşmenin nasıl devam edeceği ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 16.30’da yapılacak.

Toplantının gündeminde ise 1 Haziran’da sona erecek olan kademeli normalleşme verileri ve sonrasında nasıl bir yol haritası izleneceği olacak.

Toplantıda ayrıca azalan vaka sayıları, Türkiye’nin aşı tedariki ve aşılama takvimi de görüşülecek. Bu toplantıda alınan tavsiye kararlarının Kabine’ye iletilmesi ve pazartesi günü yapılacak olan Kabine toplantısında da yeni döneme dair alınan kararların açıklanması bekleniyor.

“NORMALE DÖNMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bundan sonraki süreçte vatandaşı hızla aşıyla buluşturmak istediklerini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz artık hastalığı tanıyoruz. Artık tedavi protokolleri oturdu, sağlık altyapımızı nasıl yönetebileceğimizi biliyoruz ve özellikle bundan sonraki süreçte birinci önceliğimiz vakalardaki düşüşü kalıcı ve sürekli hale getirmek olacak. Ayrıca bundan sonraki süreçte yasaklarla yönetimden ziyade daha çok kişisel tedbirlerle ve yaygın aşılamayla bu dönemi sürdürmek istiyoruz ve normale dönmek için çaba sarf ediyor olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.