Bilim Kurulu üyesi 'özellikle' geçler arasındaki 'sessiz taşıyıcılara' karşı uyardı: En ufak temas...

Bilim Kurulu üyesi 'özellikle' geçler arasındaki 'sessiz taşıyıcılara' karşı uyardı: En ufak temas...
Bilim Kurulu üyesi Öztürk, özellikle gençler arasında semptom taşımayan 'sessiz taşıyıcılar' olduğunu belirterek, "Virüs taşıdığından kendinin de haberi olmayan, kendini sağlıklı sanan kişiler ile yaşanacak en ufak temas tüm aileyi hastta

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Ramazan Bayramı öncesi, "Bayram vesilesi ile ‘hürmet göstereceğiz’ diye ev ziyareti yapmak, sarılmak-el öpmek onların hayatını riske etmek demektir" uyarısında bulundu. 

 Öztürk, Hepimiz isteriz büyüklerimizle kucaklaşalım, küçükler gelsin, elimizi öpsün ama unutmayalım ki salgınla mücadele ettiğimiz önemli günlerden geçiyoruz” dedi.

Öztürk, “Geçmiş bayramlardaki muhabbetin, hürmetin gelecek bayramlara taşınması adına bu bayram hepimize fedakârlık düşüyor” diyerek en ufak bir kural ihlalinin sıkıntılı sonuçlar yaratabileceğini belirttti.

Öztürk, “Dünya genelinde 65+ en çok kaybın yaşandığı grup oldu. Türkiye’de 2 aydır sokağa kısıtlı olarak çıkabiliyorlar. Bu sayede onları korumayı başardık. Bayram vesilesi ile ‘hürmet göstereceğiz’ diye ev ziyareti yapmak, sarılmak-el öpmek onların hayatını riske etmek demektir.

Çünkü özellikle gençler arasında asemptomatik denilen ‘sessiz taşıyıcılar’ var. Virüs taşıdığından kendinin bile haberi olmayan, kendini sağlıklı sanan bu kişiler ile yaşanacak en ufak bir temas tüm aileyi hasta edebilir.

O nedenle bu bayramın adı haydi gelin fedakârlık bayramı olsun." ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.