Bu ne başlangıç ne de son!

Bu ne başlangıç ne de son!
CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanlığı Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan için basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bu cinayet ne başlangıç ne de bir son. Hükümet çoğunluğa sahipken böyle o
Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasında Özgecan Aslan'ın katillerinin hakettikleri cezaları bulmasına ve kadınlara yönelik şiddetin durmasına vurgu yapılarak, hükümetin önleyici yasaları düzenlememiş olması eleştirildi. Basın açıklamasına çok sayıda CHP üyesi kadın kadının yanı sıra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve vatandaşlarda katıldı. Yaşanan cinayetin kendilerini derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirten Başkan Kara, “Hükümet yasalarla önleyici yaklaşımlar ortaya koyabilir ya da bunu yapmıyorsa bugün burada olduğu gibi tüm meydanlardan hareket edecek kadınlar ve onlara destek olacak Cumhuriyet çocuklarının sert sesi ile karşılaşırlar” ifadelerini kullandı.


Siyasi iktidarın kadınlara karşı sahip olduğu yaklaşımı da eleştiren Kara, “Bugün okullarda kılık ve kıyafet konuşulmaz oldu ama sonuç ortada. Kız ve erkek ayrımını okullarda bile yapar hale geldiler. Öyle ki aynı sınıflarda eğitim alınmasın bile deniliyor. Bu tarz sapkın düşüncelere karşı mücadele etmek gerekiyor” dedi. Kara ayrıca temelden itibaren bu tarz vakaların önüne geçecek önlemler alınması gerektiğine dikkat çekerek, hükümetin öncelikli çözüm çalışmasının bu sorunlarla ilgili olması gerektiğine dikkat çekti.

 

Bizler anayız!

CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanı Sevinç Özkatrancı da, yaptığı açıklamasında cinayeti sert bir şekilde kınarken, sorumluların en sert cezaları alması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'de ciddi bir güvenlik zaafiyeti olduğuna dikkat çeken Özkatrancı, “Bizler anayız. Çocuklarımızı okumaları için başka ilçelerdeki okullara yolladığımızda onların can güvenliğinden her dakika endişe eder hale geldik. Biz çocuklarımızı kimseye muhtaç olmasınlar diye okutuyoruz” dedi. İnsanların artık sokaklarda rahatça yürüyemediğinin altını çizen Özkatrancı, çocuklarında bugün Türkiye'de yaşananlardan ötürü psikolojik olarak rahatsızlık yaşadıklarını söyledi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.