Canlar için Sivas’a

Canlar için Sivas’a
ÖRGÜTLER YASAK DİNLEMEYECEK

 Sivasta 2 Temmuz 1993te 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yakılarak katledilmesinin 18. yıldönümünde Sivas Valisi Ali Kolatın Kültür Merkezine dönüştürülen Madımak Oteli önünde tören yapılmasına izin vermeyeceklerini açıklamasına karşın Alevi örgütleri bugün Madımak önünde toplanacaklarını belirtti.

Sivas Demokrasi Platformu Sözcüsü Hidayet Yıldırım, Vali Kolatın Hakkınızda tutanak tutarız, yasal işlem yaparızdiye kendilerini uyardığını belirtti. Yıldırım, anma etkinlik programında hiçbir değişikliğin olmadığını belirterek,Biz o gün yürüyeceğiz. Ama Vali Kolat, Biz sizi uyarırız. Siz uyarımıza rağmen yürürsünüz. Hakkınızda tutanak tutarız, yasal işlem yaparız dedi. Biz de her ne olursa olsun Madımak Otelinin önünde anmamızı yapacağımızı söyledik dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) da, valiliğin açıklamalarına karşın programda bir değişiklik olmadığını bildirdi. Açıklamada, Alevi kuruluşları ve Sivas Demokrasi Platformu başta olmak üzere diğer demokrasi güçleriyle birlikte daha önce planlandığı gibi bugün saat 10.30da Ali Baba Cemevi önünde buluşulacağı ve buradan Madımak Oteli önüne yürüneceği belirtildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Valinin tutumu Madımakta neler yapılmak istendiğinin en önemli işaretidir. Biz, müze yapılmasını isterken, bugün o sokağa dahi girmemiz yasaklanmak isteniyordedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bugünkü törenlere katılacağını söyledi. Genç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin yarın (bugün) Ankarada büyük bir festival düzenleyeceğini anımsatarak Başka bir gün bulamadı mı kidiye sordu.

Vali ile Madımak trafiği

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayla Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Kolatı arayarak yasak kararına ilişkin bilgi aldı. Vali Kolat bakanlara, Madımak Oteli önünde karanfil bırakılmasına yasak koymadığını ancak valilik olarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası çerçevesinde bir alan belirlediklerini, Sivasa gelip gösteri yapacaklara bu alanda izin vereceklerini bildirdi.

ANMA PROGRAMI

Sivas Demokrasi Platformunun açıklamasına göre bugün saat 10.00da Ali Baba Mahallesindeki Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı ve Afyon Sokaktan KESK bileşenlerinin başlatacağı iki ayrı yürüyüş kolu Ethem Bey Parkı önünde buluşacak. Sonra Atatürk Anıtına çelenk konulacak. Madımak Oteli önüne gidilerek saygı duruşu yapılacak, karanfiller bırakılacak. Anma etkinliği Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi’nde devam edecek. Öte yandan Sivas İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin girişlerinde arama noktaları oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.