Cenazemizde AK Partilileri istemiyoruz

Cenazemizde AK Partilileri istemiyoruz
Şırnak'ta düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis Soner Yıldırım, Trabzon'da toprağa verildi. Törende protokol gerginliği çıktı, yakınları "AK Partilileri istemiyoruz" dedi.
Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memurunun annesi Havva Yıldırım 'Oğlum beni bıraktın gittin' diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Törene binlerce kişi katıldı
Törene binlerce kişi katıldı
Cenazesi dün akşam saatlerinde askeri uçakla Trabzon'a getirilen şehit polis memuru için İskenderli Mahallesi Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, şehit Yıldırım'ın yakınları ve binlerce kişi katıldı.
Şehit polisin babası Muhammet Yıldırım'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi, fenalık geçiren anne Havva Yıldırım'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenazede protokol gerginliği
Cenaze namazı öncesinde şehidin yakın arkadaşı olduğunu belirten bir kişi kalabalığa seslendi, 'Bugün ön safta şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları olsun. Siyasiler ve bürokratlar arka saflarda dursun. Gün şehidimizin günü. Bugünlük böyle olsun" dedi. Bunun üzerine kalabalığın arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, mikrofonu eline alan din görevlisinin tekbir getirmesiyle son buldu.

AK Partilileri burada istemiyoruz
Cenazeye katılan bazı AK Partili Milletvekilleri de yöre sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Şehit polis memuru Soner Yıldırım'ın akrabası olduğunu belirten Ayşe Bektaş, AK Partili Milletvekillerini cenazede görmek istemediklerini belirterek feryat etti. Çocuğunun atanamayan öğretmen olduğunu anlatan Bektaş, "Atanamayan öğretmenler gidip polis olmak zorunda kalıyor. Sonra da şehit haberleri geliyor. İçimiz yanıyor. AK Partilileri burada istemiyoruz" dedi. Ayşe Bektaş'a cenazeye Türk bayraklarıyla katılan kalabalık da alkış tutarak destek verdi.
Cami çevresindeki binaların da Türk bayrakları ile donatıldığı törende, caminin duvarına da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, ayyıldızlı bayrak yere inmez" yazılı pankart asıldı. Törende, şehit Yıldırım'ın annesi Havva Yıldırım'ın şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşına sarılıp gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru aynı mahalledeki aile kabristanlığında defnedildi. Cenazenin defni sırasında fenalık geçiren bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve sakinleştirdi.

Yıldırım'ın cenazesini Yıldırımlar karşıladı
Bu arada, şehit Polis memuru Soner Yıldırım'ın dün gece askeri uçakla Trabzon'a getirilmesi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Uçağın inmesinden yaklaşık 15 dakika önce şiddetli yağmurun başladığı Trabzon'da, şehidin yakınları ve protokol üyeleri sağanak yağış altında karşılama töreni için aprona çıktı. Uçağın park alanına yanaşmasının ardından tören mangası şehidin naaşını alarak cenaze aracına doğru yürümeye başladı. Bu sırada müthiş bir gök gürültüsüyle birlikte gökyüzü aydınlandı, şimşekler çaktı ve yıldırım düştü. Bu ilginç olayın ardından havalimanında bulunanlar, "Şehit Yıldırım'ı memleketinde yıldırımlar karşıladı." yorumunu yaptı.

Hain saldırı
Şırnak-Uludere karayolunun 2. kilometresinde uygulama yapan polis ekibine, dün Terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı düzenlemişti. Teröristler, bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açarken, güvenlik güçleri anında karşılık vermiş, olayda polis memurları Soner Yıldırım ve Şahin Altmış şehit olmuş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.

-Sondakika-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.