CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Önemli açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Önemli açıklamalarda bulundu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplatısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Milletvekilin dokunulmazlığı bir kişinin iradesine bırakılamaz. Hakarettir milli iradeye."

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen fezlekeler hakkında değerlendirme yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ise şöyle oldu:

Yasama dokunulmazlığını kaldırırsanız siyaset alanını daraltırsınız. Demokrasiden vazgeçmiş olursunuz. Dokunulmazlıklar konusunda sağlıklı bir karar alabilmek için yargı bağımsızlığı olması gerek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan benimle ilgili tazminat davaları açar. Çünkü parayı çok seviyor. Hakimlere de talimat veriyor, şu mahkemelere düşürün diyor.

Tesadüf bazen o mahkemelere düşmüyor. O zaman o mahkemelerin hakimleri görevden alınıyor, başka bir yere atanıyor, yeni hakimler tayin ediliyor ve ben tazminata mahkum ediliyorum. Bu Türkiye'de yargı bağımsızlığını gösterir mi?

Dokunulmazlıklar siyaseti kendi arzularına göre dizayn etme alanı değildir. 6-7 yıl önce bir olay olmuş, insanlar ölmüş. Aradan geçmiş 6-7 yıl. Şimdi Millet İttifakı'nı nasıl bozabiliriz diye yola çıkıyorlar.

Fezlekeleri düzenleyelim, getirelim, CHP zor durumda kalsın. Cumhuriyet Halk Partisi hakkı, hukuku, adaleti her yerde, her ortamda savunur ve asla haksızlıklar karşısında susmaz.

AK Parti Genel Başkanı'nın önünde yüksek hakim düğme arıyordu nasıl iliklerim diye. Dokunulmazlığı kaldıracaksa bağımsız ve tarafsız bir yargı olması gerek.

Cumhuriyet Halk Partisi haksızlıklar karşısında susmaz. Biz bildiğimiz yoldan yürürüz. Anayasa'ya göre. 83. madde. Siyasi parti gruplarınca yasama dokunulmazlığı konusunda grup kararı alınamaz.

Her bir milletvekili dosyaya bakar ona göre oturur oyunu kullanır. Milletvekillerine sağlanmış önemli bir güvencedir. Bunu da almak istiyorlar. Milletvekilinin dokunulmazlığı bir kişinin iradesine bırakılamaz. Milli iradeye ihanettir. Hakarettir milli iradeye.

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.