CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunların da gazeteleri var, sözde araştıyorlar. Birisi yazmış, "Kemal Kılıçdaroğlu asılsız iddialarla Sağlık Bakanlığın ticari sırlarını açıklamaya zorladı."

Hangi ticari sır? Bütün belgelerde var. Çin ile aramız bozulacakmış. Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulüm dolayısıyla aranız bozulmuyor da benim aşı sorumdan dolayı mı aranız bozuluyor?"

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları ise şöyle;

Birileri gibi kendi cebimizi doldurmuyoruz. Birileri gibi İstanbul'da arsa varsa bana sormadan satmayın demiyoruz. Tek arzumuz bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın.

Sonuçta bir parti gelecek bir partiyi yönetecek. Demokrasi içerisinde yönetecek. 19 yıl geçmiş hala İnsan Hakları'nı düşünüyorlar. 19 yıl geçmiş. Allah bunlara akıl fikir versin. Yeniden toplantı yapacağınıza Birleşmiş Milletler'e bakın, Peygamberimizin Veda hutbesine bakın görürsünüz insan haklarını.

Şubat ayında Aksaray'da kanaat önderleri ile görüştüm. Kırsalda küçük bir köyümüz varsa orda da bir kanaat önderi vardır. Onlarla bir araya gelip varsa sıkıntımız dinlemek görevimizdir.

Niğde-Ulukışla-Aksaray demir yolundan şikayet ettiler. Kanal İstanbul ile uğraşacağına yapsana bu demir yolunu. Yıllar yılı söz verdin neden yapmıyorsun? Herkese para var da Aksaray'a neden yok? Ben onlara söz verdim, CHP iktidarında Aksaray'da ürettiğiniz ürünleri demiryolu ile Mersin'e taşıyacaksınız asla para ödemeyeceksiniz.

Ankara-Niğde otoyolu yapmışlar esnaf perişan. İşsizlik kol geziyor. 1994 yılından beri söyledikleri hiçbir şeyi yapmadılar. İstanbul'da olan rant Anadolu'da olmadığı için Anadolu'yu gözden çıkarttılar. Aksaraylılara da sitemim var. Artık yönünüzü haktan ve halktan yana çevirin yani bize çevirin.

Herkes dertli. Hayvancılıkla geçinen biri, "14 tane hayvanım vardır elimde şu kadar kaldı, yem alamıyorum. Her bankadan kredi çektim şimdi ödeyemiyorum."

Sandık gelecek seni bu hale düşürene oy vermeyeceksin. Bir emekliye rastladım. "Benim maaşa iki senedir zam gelmiyor. Bin 500 lirayı geçtikten sonra zam alacakmışım. Nasıl bir düzen yaptı bilmiyorum, şeytanın aklına gelmez." Şeytanın aklına gelmez ama bunların aklına gelir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ek kadroda çalışan personelin ciddi sorunlar var. Bunun grup toplantısı boyutlarını aştığını gördüm. Metni vereceğim bunu mutlaka gündeme getirin. Sözleşme imzalanmazsa kapı dışarı olacaklar. Özlük hakları yetersiz. Bunları Meclis araştırmasında dile getirin.

71 ilde patates üreticimiz var. Ekim, Kasım ayında hasatlar yapıldı, patatesler toplandı. Tüccarlar maliyeti bir lira olan patatesi 60 kuruşa bile almadılar. Dolayısıyla bu hasatlar depolandı.

4 aydır patates üreticisi depolarda tutuyor. 400-500 bin ton civarında sadece Nevşehir ve Kırşehir'de patates üreticisinin beklentisi var. Bu kadar ürünü acaba birisi gelip satın alacak mı diye.

Toprak Mahsülleri Ofisi diye bir kurumumuz var. Sözde çiftçinin kara gün dostudur diye yazar. Sorunlarına eğilsinler. Eğileceklerini sanmıyorum. Patatesler alınmaz ve o depolarda çürürse, sandığa gittiğiniz zaman ders vermek zorundasınız.

Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini bir deneme tahtasına dönüştüren, çocukları kobay olarak kullanan iktidara ders verme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde çocuklarınız için bu iktidara ders verin.

Eğitim konusu üzerinde çok sayıda grup toplantısında konuştum. Şu bir gerçek, çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini bir deneme tahtasına dönüştüren, çocuklarımızı kobay olarak kullanan bu iktidara bütün anne ve babaların ders verme zamanı gelmiştir, geçiyor bile.

Sandık gelince çocuklarınız için bu iktidara ders verin. Çocuklarınız çok değerli. 20 bin öğretmen ataması yapacaklar. Bakan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Geçen yıl 40 bin yaptık bu sene de 40 bin yapacağız."

Geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı, "20 bin öğretmen ataması yapacağız." Eğitimde tasarruf olmaz, bizim çocuklarımız gidiyor. İyi eğitilen bir çocuk gerçekten devletimize büyük katkılar yapar. Eğitim sınıf atlatıyor. Kanal İstanbul için inat edeceğine eğitim için inat et.

"Her evde, okulda internet alt yapısı olacak." Bakanlığın yapmış olduğu açıklamaya göre 107 bin öğretmen açığı var. Sayıştay Raporu'na göre 138 bin 393 öğretmen açığı var.

2 milyon öğrenci EBA'ya erişemedi. Hiçbir okulda kadrolu tek bir temizlik görevlisi yok. Çocuklara verilen değere bak. Biz Öğretmenler Meslek Kanunu çıkaracağız. Öğretmenler için de özel kanun olacak. Toplumun en nitelikli sınıfı haline getireceğiz.

Geçen hafta Sağlık Bakanı Koca'ya bir soru sordum. Şimdi yine başlayalım. Gazeteci arkadaş soruyor Bakan Koca'ya, "Sinovac aşısını Türkiye'ye getirilişinde iktidara yakın bazı şirketlerin aracı olduğu iddiasına ne diyorsunuz?".

Cevap veriyor Sağlık Bakanı Koca, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac'ın kendisi ile yaptık. DMO ile Sinovac arasında herhangi bir aracı yok." Ben de o aracı olan firmanın adını açıkladım.

Sağlık Bakanı Koca'dan yanıtı şunun için istedim. Siz aracı yok diyorsunuz, size aracı yok diyen kim onu iyi tanı.

O kişi size doğru bilgi vermiyor, sizi aldatıyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Senin bütün bakanların ve adına çalıştığın Cumhurbaşkanı Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor, seni aldatıyor.

Devlet Malzeme Ofisi ile Sinovac'ın yapmış olduğu anlaşma benim elimde var sayın Bakan. Arzu edersen senin bulamadığın anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Rantın olduğu yerde siyasi akbabalar vardır.

1 milyon doz aşıyı bedava alıp, DMO'ya 12 milyon dolara satacaksın, ben sorduğum zaman da çevireceksin. Ne sırrı? Biz aşı ne formülle yapıldı diye sormuyoruz.

1 milyon doz aşı bedava geldi ve DMO'ya 12 milyon dolara fatura edildi. Sinovac diyor ki, "Coronav aşısının Sinovac ve Keymen arasında imzalanan anlaşmalara uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na tedarik edildiğini teyit etmekteyiz" Anlaşmayı DMO ile yaptıklarından hiç bahsetmiyorlar.

Demek sayın bakan yanıltıldı. 12 milyon dolar ne oldu? Keymen açıklama yaptı, "Masraflarımızı karşılamak için" Yaptığın masraf 12 milyon dolar mı?

Keymen ilaç DMO ile alakalı anlaşma yapıyor tabi. DMO, "Bana teminat vereceksin." Keymen ilaç teminat mektubunu veremiyor ve bunu da Çinli firma teyit ediyor.

DMO kime bağlı? Hazine ve Maliye Bakanı'na bağlı ama Sağlık Bakanı'nın sırtına atıyorlar. 1 milyon doz aşı bedava gelseydi ve CHP iktidar olsaydı, 1 milyon doz aşıyı Filistin'e gönderirdi.

128 milyar dolar küçük bir rakam değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir. Bunu uzun süredir dile getiriyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap verdi. "Salgın bahanesi ile yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik.

Dövizlerin önemli bir bölümü bunun için kullanılmıştır." Yani salgın bahanesi ile bizi zora sokacaklardı, zora sokulmasın da diye kullandık. Soru şu, "128 milyar doları kime sattın?" Döviz düştü, güzel. Hiç onları sormayalım. 128 milyar doları kime, kimlere sattın?

MB'nin internet sitesinde var. Her yıl para ve kur politikası ile ilgili açıklama yapıyorlar.

MB böyle bir karar aldı mı almadı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 tane soru soruyorum. Tüyü bitmemiş yetim, aylardır iş yapamayan esnaf, çiftçi adına soruyorum.  128 milyar dolarla ilgili hiçbir duyuru yok.

1. Bu satış hangi yöntemle yapıldı?

2. Bu soru hangi tarihlerle yapıldı.

3. Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı?

4. Bu ticaretin alıcıları kimlerdi?

5. Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var?

Sen ve damadınız el ele verdiniz 128 milyar doları Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz. Sorumlusu sensin.

Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum. 128 milyar doların nerelere gittiğini açıklamayın diye destek veriyorsun. Milletçilik, vatanseverlik bu mu? Yabancılara verildi yurt dışına çıksın diye.

Birde salgın dönemindeyiz. Onunda bir tablosunu çıkardık. 128 milyar dolar, 932 milyar lira yapıyor.

1. 10 milyon işsiz 1 yıl boyunca her bir işsize 3 bin lira para verebilirdik.

2. 1 milyon 300 bin esnafın 13 milyarlık kredi borcunu tamamını silebilirdik.

3. Çiftçilerin bankacılık sektöründen takibe düşen 5 milyar tutarındakini borcun tamamını kapatabilirdik.

4. Küçük işletmelerin takibe düşen 16 milyar liralık borcunu ödeyebilirdik.

5. Yoksulluk sınırın altında doğalgaz kullanan 1 milyon 600 bin hanenin Kasım 2020 yılı ile Nisan 2021 yılı arası borçların tamamı ödenebilirdi.

6. 50 milyon vatandaşımıza Pfizer-BionTech aşısı iki doz bedava yapılabilirdi.

7. MEB'in verilerine göre EBA'ya ulaşamayan öğrencilere tablet verilebilirdi.

8. Devletten 3 ay boyunca bin lira destek alan esnafa 1 yıl boyunca 3 bin lira para verebilirdik.

9. Devletten 3 ay boyunca bin lira destek alan basit usul defter tutan esnafa 1 yıl boyunca 3 bin lira para verebilirdik.

10. Devletten 3 ay boyunca bin lira destek alan müzisyene 1 yıl boyunca 3 bin lira para verebilirdik.

Yine bitmiyor, para artıyor. Onunla da yatırım yapardık. Kime gitti bu para. Çiftçiye, işsize, emekliye gitmedi. Kim aldı bu parayı? Yurtdışına gitmek, kaçmak isteyenlere verilen verilen paradır bu, rüşvettir bu. 83 milyonun alın teriydi.

128 milyar dolar yurt dışına gitmek isteyen yabancılara verilere verilen paradır.

Çiftçi kardeşlerime soruyorum. Kalkınmadan pay aldınız mı? Esnafa, işsizlere soruyorum. Tam tersi oldu. Esnaf, çiftçi, emekli perişan. Soru şu: Kim büyüdü? Onu da söyleyeyim.

1 maaş yetmiyor onlara. Yeri geldiğinde 5 ayrı yerden maaş alıyorlar. Bankada dövizi olanların durumu iyi. Devlete dolarla altınla borç verenler var. Onların da durumu iyi.

Yine sayın Bahçeli'ye sormak istiyorum. Bu tablonun neresi yerli neresi milli? Gayri millileri destekliyorsunuz. Gayri millilerin arkasından gidiyorsunuz.

Trabzon'da esnaf yazmış: Namuslu bir şekilde battık.

İşin peşini bırakmayacağız. Esnafın fakirin fukaranın hakkını sonuna kadar savunacağız.

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.