CHP'li Altay: Erdoğan halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır

CHP'li Altay: Erdoğan halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti kongresinde Kovid-19 önlemleri hiçe sayılmasına sert tepki gösterdi. Engin Altay, "Salgında üçüncü pikin sorumlusu bence Erdoğan'dır."

Engin Altay, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, iktidarın meydanlarda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, Erdoğan'ın dün AK Parti kongresinde söylediği "Türkiye'yi şaha kaldırdık" ifadesinin "büyük bir pişkinlik", "Meydanlarda ve kürsülerde verdiğimiz sözleri yerine getirdik" sözlerinin ise "büyük bir yalan" olduğunu söyledi.

AK Parti kongresindeki Kovid-19 önlemlerini eleştiren Engin Altay, "Halkın sağlığını tehlikeye atmak suçtur. Bankta oturan karı kocaya, iki arkadaşa ceza yazan devlet, dün neredeydi, çok merak ediyoruz."

Bilim Kurulu üyelerinden bir tanesinin bile çıkıp "Bu olmaz arkadaş" demediğini belirten Engin Altay, "Salgında üçüncü pikin sorumlusu bence Erdoğan'dır.
Erdoğan, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır. Erdoğan'a bir ceza verilmiyor ise maske mesafe sebebiyle yazılan bütün cezaların iptal edilmesini talep ediyorum. Etmezseniz, bu millete hakaret etmiş olursunuz."

CAHİT ÖZKAN'A TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın insan aklını ürkütecek açıklamalar yaptığını söyleyen Engin Altay, "Kongredeki görüntüler, kameraların yatay çekim yapmasından kaynaklanmış.

Vay anasını. Bu millet aklıyla alay edilmesinden hoşlanmaz. Bu milleti küçümsemedir, milletle dalga geçmedir. Bu çok ayıp. Hiçbir siyasi ahlaka sığmaz."

Sağlık çalışanlarına ve onların fedakarlığına vefasızlığın ötesinde bir saygısızlık yapıldığını söyleyen Engin Altay, "Erdoğan caka satsın diye sağlık çalışanlarının hayatıyla kumar oynuyorsunuz."

Engin Altay, okulların "aç kapa oyuncağına dönüştüğünü" bir kez daha söyledi.

BİR GECEDE ZENGİNLER TÜRÜYOR

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınmadan 450 milyon dolar satın alındığını, bu alıcıların yüz kişiyi geçmeyeceğini dile getiren Engin Altay, "Yeni devlet soyma modeli, kur manipülasyonu.

Bir gecede zenginler türüyor. Devleti bu kadar talan ettikten sonra beyefendi milletin yastık altındaki kefen parasına, küçük birikimlerine gözü dikti. Olsa, dükkan senin ama yok."

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, Cumhurbaşkanı'nın Montrö Boğazlar Sözleşmesi, AİHM Sözleşmesini iptal edebileceğini söylediğini aktaran Engin Altay, "Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı'nın yasama yetkisini tek adama altın tepside sunması beni incitiyor.

Meclis Başkanı'nın, bu ucube sistemin şövalyeliğine soyunması beni incitiyor, işine baksın. Yasamaya sahip çıksın. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının ilk işi hukukunu korumaktır. Yetkileri saraya devretmek, peşkeş çekmek değildir."

CEMAAT VE TARİKATLAR SİYASETE GÖZ DİKTİĞİ ANTAN İTİBAREN TEHDİTTİR

Bir gazetecinin "Harp okullarına giriş koşullarını belirleyen yönetmeliklerden 'irticai faaliyetin' çıkarılmasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Engin Altay, bunun irticai faaliyetlere prim verecek bir tutum olduğunu söyledi.

Engin Altay, "Cemaat ve tarikatlar siyasete göz diktiği andan itibaren tehdittir. Siyasete uzak durdukları sürece herkes inancını istediği gibi yaşayabilir.

Cemaat tarikat örgütlenmesi üzerinden devlette yer tutma, koltuk kapma, yönetimi ele geçirme niyetleri varsa devletimiz ve cumhuriyetimiz için en büyük tehdit odur."

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.