CHP öz eleştiri yapıyor...

CHP öz eleştiri yapıyor...
Toplantının en önemi gündem maddesi Grup İç Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik oldu. Hafta sonu Bolu Abant'ta 27'nci Dönem İkinci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştiren CHP'nin yeni yasama döneminde izleyeceği yol harita
Toplantının en önemi gündem maddesi Grup İç Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik oldu.

Meclis’te iki yılda bir seçilen grup başkanvekillerinin seçim yönteminde değişikliğe gidilerek, genel başkana, çalışmalarından memnun olduğu grup başkanvekillerini atama yetkisi verildi.

KILIÇDAROĞLU’NA YENİ YETKİYE ‘TEK ADAMLIK’ UYARISI

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre, böylece genel başkanın talep etmesi durumunda tercih ettiği grup başkanvekilleri, parti grubundan seçim yapılmaksızın görevine devam edebilecek.

Bu öneriye parti içinden İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, Mahmut Tanal, Akif Hamzaçebi, Zeynel Emre’nin de olduğu bazı isimlerden eleştiri geldi.

Eleştiriler daha çok CHP’nin ülkede tek adam sistemine karşı çıktığı bir ortamda böyle bir düzenlemenin kamuoyunda CHP’de de lidere tek adam yetkileri veriliyor olarak yorumlanabileceği üzerine yoğunlaştı. Ancak eleştirilere karşın öneri geçti.



CUMHURBAŞKANI ADAYLARINI MYK ÖNERECEK

Ayrıca Meclis Grup İç Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle CHP’de Cumhurbaşkanı adayını MYK’nın önermesi karara bağlandı. Önerilen aday Meclis grubunda oylanacak. Bu oylamada adaylık için salt çoğunluk yeterli olacak.

MİLLETVEKİLLERİ İZİN ALMADAN KONUŞAMAYACAK

Toplantıda bir önemli karar da CHP’de vekillerin basın toplantıları ve sosyal medya paylaşımlarına yönelik oldu. İç yönetim yönetmeliğine “Basınla İlişkilerde Disiplin Başlığı” altında yeni bir madde eklendi.

Yeni düzenlemeyle söylem birliği sağlanması için milletvekillerinin önemli konularda ve yetkili organlarda görüşülmemiş konularda yazılı, görsel ve sosyal medyaya açıklama yapmadan önce grup başkanvekillerinden onay alması kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLLERİ TELEFONA ÇIKMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Toplantının basına kapalı bölümünde ise en büyük gündem maddesi CHP’li belediyeler oldu. Yeni seçilen belediye başkanlarına ulaşmakta sorun yaşadıklarını belirten milletvekilleri, bu nedenle örgütten gelen talepleri başkanlara iletemediklerinden şikayet ettiler.

BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİYE MESAFE KOYUYOR İDDİASI

Milletvekilleri, belediye başkanlarının tarafsız görünme adına CHP’ye mesafeli davrandıklarını, atamalarda CHP’lilere yer vermekten kaçınarak CHP’ye uzak insanlara yöneldiklerini de iddia etti.

KILIÇDAROĞLU BELEDİYE BAŞKANLARINI HEM ELEŞTİRDİ HEM SAVUNDU

Milletvekillerinin belediye başkanlarına yönelik eleştirilerine karşın Kılıçdaroğlu’nun da başkanların milletvekilinin telefonuna çıkmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek hak verdiği ama devamında da şunu söylediği iddia edildi:

“Milletvekili sonuçta seçmenin talebi için arıyordur. Bu konuda uyarıda bulunuruz. Ama belediyelerimizi de iş konusunda sıkıştırmak doğru değil. İnsanlara iş bulmak yerel yönetimlerden önce merkezi hükümetin görevidir. Bu nu da hesaba katmalıyız.”

"ÖRGÜTLER HANTAL" ELEŞTİRİSİ

Yine basına kapalı bölümde bazı üyeler, CHP örgütlerinin hantal oldukları iddiasında bulunarak örgütlerin aşama aşama lağvedilerek yeni bir örgüt yapısına gidilmesi gerektiğini de savundu.

KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ, BÜYÜK ÇAPTA GÖREVDEN ALMA OLMAYACAK İDDİASI

Yine bazı üyeler, Şişli İlçe Başkanlığı’nın görevden alınmasıyla başlayan çok sayıda il ve ilçe teşkilatının görevden alınacağı iddialarını hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun bu tartışmalardan rahatsızlık duyduğu ve büyük çapta bir görevden alma olmayacağını söylediği de iddia edildi.

"NEDEN ERKEN SEÇİM İSTEMİYORUZ"

Son olarak bazı üyelerin tabandan gelen neden parti olarak erken seçime karşı çıkıyoruz, iktidar olmak istemiyor muyuz eleştirilerini de gündeme getirdiğini ancak Kılıçdaroğlu’nun buna bir cevap vermediği de öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.