CHP'Yİ DE TEDAVİ EDECEĞİZ

CHP'Yİ DE TEDAVİ EDECEĞİZ
CHP'nin 'halkın sağlığı, yandaş işadamlarına pazarlanıyor' iddiası ile yapımına karşı çıktığı 'Şehir Hastaneleri' hakkında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu hastaneleri yaptık, yapıyoruz
  Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul'un ilk Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, Tuzla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 3 Aile Sağlığı Merkezi’nin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törene Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, AK Parti İstanbul milletvekilleri, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalıştır'ın yanısıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. 

Başarılı gidişten korkanlar var
Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul'un ilk Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, Tuzla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 3 Aile Sağlığı Merkezi’nin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan şehir hastanelerinden rahatsızlık duyanlar olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Bugüne kadar önemli başarılara imza attık. Bu başarıları kıskananlar var. Bu başarılardan rahatsız olanlar var. Bu başarılı gidişten korkanlar var" dedi. 

Kurulan tuzaklar bozulacak
CHP'yi kastederek muhalefetin şehir hastaneleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gittiğini hatılatan Bakan Müezzinpoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar Bu hastaneleri yaptık, yapıyoruz ve ilkini inşallah Haziran’da Mersin’de hizmete açacağız. Şehir hastanelerine karşı kampanya yürütenleri de aynı hastanelerde tedavi edeceğiz. Bu millete tuzaklar kurarak herhangi bir başarıyı elde edemezsiniz. Bu tuzakları milletimiz bozacaktır” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz insanı yüceltmek
Tuzla’da gerçekleşen toplu açılış töreninin konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, halk sağlığı merkezleri hakkında bilgi verdi. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesine biz bir adım daha ekledik ve insanı yücelt ki devlet yücelsin dedik” diye konuşan Müezzinoğlu, “Bütün hedefimiz insanı yüceltmek. Eskiden başka ülkelerin vatandaşlarını hastalandığında uçakla götürmesine tartışırdık. Şimdi ise ambulans uçaklarımız helikopterlerimiz var. Bugün Halk Sağlığı uzmanlarının ının yetiştiği Eğitim Aile Sağlığı merkezinin açılışını yapıyoruz. İstanbul’da ilk örneklerini burada başlatıyoruz. Aile sağlığı merkezleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve Halk Sağlığı Merkezleri anlamında Türkiye’yi yeni bir boyuta getiriyoruz. İnşallah buralarda haftanın 7 günü, 12 saat hizmet verecek aile hekimlerimiz ile hele hele hafta sonları da eğitim verecek, diyabet hastalarımız buralarda eğitim alacaklar. Birçok konuda bilgi verecekler” dedi.
Kazdıkları çukurlara gömülecekler
Konuşmasının devamında son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da dikkat çeken Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Biz istiyoruz ki bu ülke ve millet geleceğe umut ve güvenle baksın. Geleceğe ait güveni ve millet olma dinamiklerini birlikte yarınlara daha güçlü taşısın. Bu milletin kaderiyle oynamak isteyenler, bu milleti büyük hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler son dönemde haince insanlık dışı terör eylemleriyle başımızı ağrıtıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar onları kazdıkları çukurlara bu milletin iradesi gömecektir. Türkiye'nin geçmişinden getirdiği değerleriyle, geleceğe yürüyüşü asla engellenemeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu yolculuğu milletimizle beraber, 78 milyonun kardeşliğiyle beraber götüreceğiz” diye konuştu.
Başarıdan rahatsız olanlar var
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan şehir hastanelerinden rahatsızlık duyanlar olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu şöyle konuştu; “Bugüne kadar önemli başarılara imza attık. Bu başarıları kıskananlar var. Bu başarılardan rahatsız olanlar var. Bu başarılı gidişten korkanlar var. Rahatsız olanlar, ne kadar rahatsız olursa olsun, korkanlar ne kadar korkarsa korksun asla bu yolculuktan vazgeçmeyeceğiz. Özellikle şehir hastanelerimizden rahatsız olanlara çeşitli yollara başvurdular. Sağlık Bakanı olarak söylüyorum; muhalefetteki kardeşlerim bu hastanelerin yapımıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gidecek kadar, yürütmeleri durdurma kararı aldırtacak kadar engellemeler yaptı. Ne yaparlarsa yapsınlar Bu hastaneleri yaptık, yapıyoruz ve ilkini inşallah Haziran’da Mersin’de hizmete açacağız.”

Bizden size iyilik gelir
Şehir hastanelerine karşı kampanya yürütenleri de aynı hastanelerde tedavi edeceklerini belirten Müezzinoğlu, “Onların yakınlarını da orada tedavi edeceğiz. Korkanlara da söylüyorum bu ülkeden size asla kötülük gelmez, bizden size iyilik gelir. Bu millete tuzaklar kurarak her hangi bir başarıyı elde edemezsiniz. Bu tuzakları milletimiz bozacaktır. Biz kamu olarak Tuzla'da sağlık hizmetlerini ideal bir konuma taşıdık taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  UFUK ÇOBAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.