CHP'de 34 yıl sonra gelen sevinç

CHP'de 34 yıl sonra gelen sevinç
CHP, Bolu'da en son 1977'de milletvekili çıkarmıştı


BOLU'da en son 1977 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili çıkaran CHP'nin, 12 Haziran seçimlerinde 3 milletvekilinden birini kazanması sevinç yarattı. Milletvekili seçilen Tanju Özcan (38), Bolu'da uzun yılların ardından CHP'den milletvekili seçilmiş olmasının gururunu yaşadığını söyledi.

CHP Bolu il ve merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan avukat Tanju Özcan, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkan adayı oldu. Belediye başkanlığını bin 800 oy farkla Ak Parti'ye kaptıran Tanju Özcan, 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde CHP'den birinci sıra milletvekili adayı oldu. 12 Haziran seçimlerinde Ak Parti Bolu'da 103 bin 147 oy, CHP ise 35 bin 409 oy aldı. Seçim sonucuna göre üç milletvekilliğinden ikisini Ak Parti, birini ise CHP kazandı. En son 1977 yılında yapılan genel seçimlerde Bolu'da CHP'den iki milletvekili seçilirken, Meclis'e bir milletvekili gönderilecek olması partide büyük sevinç yarattı. CHP'liler dün gece geç saatlere kadar Tanju Özcan'ın milletvekili seçilmesini kutladı.

CHP'nin 34 yıl aradan sonra Bolu'da milletvekili çıkardığını belirten Tanju Özcan, "Uzun süre ben bu örgütün başındaydım, il başkanı ve ilçe başkanı olarak. Aşama aşama partimizi bu noktaya getirerek, Ak Parti'nin aldığı oyla tek başına iktidar olmasına rağmen Bolu'dan Ak Partili bir milletvekilini kopartmayı başardık. Artık CHP'liler Bolu'da mutlu ve umutlu" dedi.

Uzun yılların ardından Bolu'dan milletvekili seçilmiş olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Özcan, "Dişimizle, tırnağımızla biz bu başarıyı yakaladık. Karşımızda iktidar partisi var ve biz bunun için çok mücadele verdik. Karşınızda belediyeleri olan bir parti var ve yerel yönetimin imkanlarını sonuna kadar kullandılar. 2005 yılında partimizin oyları bugün aldığımızın yarısı kadardı. Belediye başkanlığı seçimini kıl payı kaçırmıştım ama bu kez kıl payı kazanan ben oldum" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.