Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerimizin en kritik dönemeci aynı yıl yapılacak seçimlerdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerimizin en kritik dönemeci aynı yıl yapılacak seçimlerdir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Balıkesir, Osmaniye, Tokat ve Tunceli 7. Olağan İl Kongrelerine video bağlantısı yaparak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada 2023 hedeflerine de değinerek, “Türkiye’nin demokrasiden ekonomiye her alanda en üst lige çıkmasının ifadesi olan 2023 hedeflerimizin en kritik dönemeci de aynı yıl yapılacak seçimlerdir. Kongrelerimizde partimizi 2023 seçimlerine taşıyacak ve inşallah sandıkta bir kez daha elde edeceğimiz zaferin altına imza atacak kadroları belirliyoruz” ifadesini kullandı.

'Yeni anayasa tarihi dönüm noktası olarak gösterilsin'

Erdoğan gündeme gelen yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak da yaptığı açıklamada, "Acele etmeden, her kesimle gereken istişareleri yaparak, önümüzdeki asrın ihtiyaçlarını karşılayacak bir Anayasa metni ortaya çıkartmalıyız. Hatta bu öyle bir metin olsun ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin 150.’nci, 200.’üncü yılları kutlanırken, bu Anayasa çalışması tarihi dönüm noktalarından biri olarak gösterilsin. Bu öyle bir metin olsun ki, Anayasa hukuku literatüründe tüm dünyada örnek gösterilsin, diğer toplumlara da ilham versin."

"Gelin, hep birlikte yeni Anayasa konusundaki tekliflerimizi yıl içinde hazırlayalım ve tartışmaya başlayalım. Hiç kimseyi ve hiçbir kesimi dışarıda bırakmadan, vizyoner bir bakış açısıyla, hüsnü niyetle, yapıcı bir yaklaşımla, bunları milletimizle paylaşalım."

"Nihai olarak milletimizin önüne mümkün olan en kapsayıcı, en ufku geniş, ülkeyi en uzun süre taşıyacak metni koyalım."

"Cumhuriyetimizin 100.’üncü yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve aziz milletimize yakışan yeni bir sivil Anayasa ile karşılayalım. Biz Cumhur ittifakı olarak, yeni Anayasa çalışmalarına en yapıcı katkıyı sunmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.