Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cafe ve restoranların durumu ile ilgili açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cafe ve restoranların durumu ile ilgili açıklama yaptı
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kameralar karşısına geçti. Sokağa çıkma yasakların durumu ile alakalı merak edilen açıklamayı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla alakalı açıklamaları ise şöyle:

Kovid-19 tedbirlerinin üzerinden 1 yıl geçti. 18 Mart 2020' yılında yaptığımız toplantıdan sonra ortak aklın ürünü olarak ortaya çıkan tedbirleri paylaştık.

Salgının seyri aşağı yönlü olduğunda normalleşme adımları atmıştık. Süreç içinde ilave destek paketleri oluşturarak yürürlüğe koymuştuk. Salgın sebebiyle geliri azalan vatandaşlarımızı farklı yollarla desteklemeye çalıştık, çalışıyoruz.

Dünyada ve ülkemizde salgının 1 yıllık seyrine bakınca gördüğümüz şudur: Türkiye hem sağlık hizmetleri hem önleyici tedbirler bakımından herkesin takdir ettiği bir yerde durmaktadır.

Bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Sağlık Bakanlığı vilayetlerimizi sınıflandırdı. Her hafta risk durumuna göre illerimizin riskleri yeniden tespit edilecek ve iki haftada bir normalleşme güncellenecek.

Salgın artış eğilimine girdiğinde yasaklamalar genişletilebilecek. Yani her ilimiz salgın tedbirlerini kendisi belirlemiş olacak.

Düşük ve orta riskli illlerde hafta sonu yasaklaması tamamen kalkarken, diğer illerde devam edecek. Ülkemizin tamamında akşam saat 21.00 ile sabah 05.00 saatler  arasındaki sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Haritaya göre mavi ve sarı renkli iller düşük ve orta riskli iller olarak belirlendi.

Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli(mavi) iller oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cafe ve restoranların durumu ile ilgili açıklama yaptı


Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.