Danimarka ve Almanya terör saldırısı düzenleme şüphesiyle 3 Suriyeli’nin gözaltına alındığını açıkladı

Danimarka ve Almanya terör saldırısı düzenleme şüphesiyle 3 Suriyeli’nin gözaltına alındığını açıkladı
Danimarka ve Almanya yetkilileri, Perşembe günü terör saldırısı planlama şüphesiyle 3 Suriyeli erkeğin gözaltına alındığını açıkladı.

Tutuklanan şüphelilere terör suçlaması da dahil 8 suçlama yöneltiliyor. Suçlamaların birbirleriyle bağlantılı olup olunmadığı henüz bilinmiyor.

33,36 ve 40 yaşında olduğu belirtilen 3 erkek şüpheli hakkında ciddi şiddet eylemi hazırlığında olduğu suçlamasıyla geçtiğimiz hafta yakalama kararı çıkarıldığı açıklandı.

Şüphelilerin Ocak ayında patlayıcı bomba üretmek için kullanılmak üzere kilogramlarca kimyasal madde satın aldıkları iddia edildi.

Naumburg ve Berlin arasında yer alan Dessau-Rosslau şehrinde şüphelilerle bağlantılı bir evde yapılan aramada, 10 kilogram siyah toz ve fünye ele geçirildi.

Şüphelilerden 2’si en çok kimyasal maddenin ele geçirildiği Danimarka’da tutuklanırken üçüncüsü de Almanya’da, Frankfurf yakınlarında tutuklandı. Hiçbir şüphelinin adı açıklanmadı.

Der Spiegel dergisi 3 şüphelinin kardeş olduklarını, Danimarka’da yakalanan ikilinin Dessau’da kayıtlı çıktığını duyurdu. Kimyasal maddelere ek olarak Der Spiegel dergisi, aramada ev yapımı IŞİD bayraklarının da bulunduğunu açıkladı.

Perşembe öğle saatlerinde Danimarkalı yetkililer 2 Suriyeli şüpheliye ek olarak, hafta sonundan beri 5 şüphelinin daha tutuklandığını açıkladı.

Tutuklanan şüphelilerin daha fazla terör saldırısı planlamak veya bir terör eylemi girişimine katılmak suçlamasıyla karşı karşıya oldukları belirtildi.

Şüphelilerin aynı veya farklı girişimlerde birarada olup olmadığı bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.