Davutoğlu'dan Putin'e çağrı

Davutoğlu'dan Putin'e çağrı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Putin'e Bakü'den çağrıda bulundu: ''Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım.''

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Türk hava sahasını ihlali sonrası düşürülen Rus uçağı konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, ''Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım'' ifadelerini kullandı.
Davutoğlu özetle şöyle konuştu:

''Azerbaycan bizim canımızdır. Azerbaycan'la ilişkilerimiz hep üst düzeyde oldu. Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek.
RUS SAVAŞ UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ
Aliyev'e Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili bilgi verdim. Türkiye kendi sınırını korumuştur. Dostumuz ve komşumuz Rusya'nın bütün bu gelişmeleri soğukkanlı değerlendirmesi çağrısında bulunuyorum. Türkiye, Rusya ile her konuyu görüşmeye hazır.
"SAYIN PUTİN'E BURADAN ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"
Bir kez daha Rusya'ya, bugün dahi söylemi, tansiyonu yükselten açıklamalar yapan Sayın Putin'e de buradan çağrıda bulunuyorum. Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Sonra eğer olayın aslıyla, nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse bunları zaten paylaştık ama bir daha paylaşırız. Dünyada artık hiçbir şey gizli kalmıyor. Tansiyonun düşmesi ithamların son bulması iki komşu ülke olarak masa etrafında oturularak sorunların çözülmesi bizim tercih edeceğimiz yol ve yöntemdir.
Ambargo, siyasi sorunların çözümüne katkı sağlamaz. Türkiye'nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz. Kendilerine ekonomik ambargo uygulandığında bundan hoşnut olmayanlar, başkalarına da ekonomik ambargo uygulamamalıdır.''
ALİYEV: TÜRKİYE GÜÇLÜ OLDUKÇA, AZERBAYCAN DA GÜÇLÜ OLACAKTIR
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise ''İstiyoruz ki bölgede barış olsun. Türkiye güçlü oldukça Azerbaycan da güçlü olacaktır. Türkiye, doğalgaz sevkiyatında ana güzergahtır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.