Demirtaş bombaladı: "HDP'yi durdurma porpagandası yürüttüler"

Demirtaş bombaladı: "HDP'yi durdurma porpagandası yürüttüler"
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım’daki seçimde "HDP'yi barajın altında bırakma" formüllerinin arandığını iddia etti, “HDP bir barış ve kardeşlik projesi olarak ortaya çıktığı için faal olduğu zemini dinamitlemek, üstünde yükseldiği
Almanya Leverkusen'de Smidt Arena'daki ‘Dayanışma Gecesi’nde konuşan Demirtaş şöyle devam etti:

“7 Haziran akşamından bu yana Türkiye'de anayasa ve hukuk askıya alındı. Ülke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetiliyor. Yetkisi olmamasına rağmen 7 Haziran'dan bu yana hiçbir şey olmamış gibi devleti yönetiyor. 7 haziran seçimleri öncesinde HDP'yi durdurabilmek için propaganda yürütüldü. Yalanlarla, iftiralarla söylemediğimiz şeyleri söylemişiz gibi, söylediğimiz şeyleri çarpıtarak çok çirkin bir propaganda yürüttüler. Buna rağmen kazandık, halkımız bütün oyunların farkında olduğu için Türk'ü, Kürt'ü, Alevisi, Sünnisi birleştiler. Şimdi 1 Kasım seçimlerinde HDP'yi barajın altında bırakma formüllerini arıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci'ni sonlandırdı. Ateşkesi bitiren adımlar attı. Yeniden savaşı başlattı. Çünkü şunu düşünüyor: HDP barış ortamında büyüdü, barış ortamından faydalandı. Dolayısıyla savaş olur, cenazeler gelirse Türkiye toplumu HDP'yi baraj altında bırakacaktır. Hesabı bu. O nedenle Türk bayrağına sarılı gencecik bedenlerin tabutuna elini koyarak miting konuşmaları yapabiliyor. Şimdi artık tabutlardan medet umuyor. Sandıktan umudunu kestiği için tabutlarla yeniden iktidarını kazanmaya çalışıyor. Bizim dışımızda Allah aşkına hangi parti barış için çalıştı? Partilere bir bakın. MHP mi çalıştı, Ak Parti mi çalıştı? ‘Barış’ diyen partinin 400 binasını yaktılar. Genel merkezimiz dahil... Yüzlerce Kürt’ün işyerini yaktılar. ‘Barış’ diyen partiye bunu yaptılar. ‘Gece gündüz savaş olsun, operasyonlarla Kandil’i dümdüz edelim’ diyen parti, milliyetçi, yurtsever Türkiye partisiymiş. ‘Barış’ diye uğraşan parti vatan hainiymiş. Genel merkezini, teşkilatlarını yakmak gerekirmiş. İşte bunların hepsi Saray’ın hileleri, oyunlarıdır. Bakın iddia ediyorum. Günün birinde bunları ortaya çıkaracağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.