Detaylar belli oldu: İşte 1 Temmuz'dan sonra şehirler arası çalışma şartları, seyahat ve düğün kuralları...

Detaylar belli oldu: İşte 1 Temmuz'dan sonra şehirler arası çalışma şartları, seyahat ve düğün kuralları...
Türkiye kademeli normalleşmede 3. aşamaya geçti. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile normalleşme detayları belli oldu.

İçişleri Bakanlığı'nca 81 İl Valiliği'ne gönderilen 'Kademeli Normalleşme 3'üncü Etap Genelgesi'ne göre; tüm iş yerleri ve sinema salonları, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren faaliyet gösterebilecek.

Bakanlık tarafından gönderilen genelgede, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 21 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, kademeli normalleşme sürecinin 3'üncü etabı kapsamında alınan tedbirlerin 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Buna göre; 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmayacak.

Faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm işyerleri ve sinema salonları, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren faaliyet gösterebilecek. Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen masa ve/veya sandalyeler arasındaki mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla, yeme-­içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar uygulanmayacak. Kahvehane, kıraathane gibi kağıt, taş vb. oyunların oynandığı işyerlerinde oyun oynanmasına/oynatılmasına müsaade edilecek.

Tüm iş yerleri; ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafından belirlenmiş olan açılış­ kapanış saatleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek. Müzik yayınları saat 24.00’e kadar yapılabilecek.

Park, bahçe, kamp alanı, piknik/mesire alanı gibi yerlere dair ilgili getirilen ilave kısıtlamalar kaldırılacak.

DÜĞÜNLERDE YİYECEK İKRAMI YAPILABİLECEK

Yine temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla STK’ler, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kooperatif ve birliklerin genel kurul dahil geniş katılımlı tüm etkinlikleri ile her türlü toplantı, gösteri veya yürüyüşleri için halen geçerli olan kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer ayrılarak yapılmasına dair uygulama aynı şekilde sürdürülecek.

Nikah ve düğün merasimlerinde yiyecek/içecek ikramı yapılabilecek. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00’e kadar yapılabilecek. Düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek.

Nikah/düğün merasimlerinde katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek. Sünnet, nişan ve kına gibi etkinliklere izin verilecek. Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.