Devlet Bahçeli: Anayasa Mahkemesi kendini feshetsin

Devlet Bahçeli: Anayasa Mahkemesi kendini feshetsin
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yaptığı parti grup konuşmasında Anayasa Mahkemesi'ne kendini feshetme çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yaptığı parti grup konuşmasında sert açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Enis Beberoğlu ve Can Dündar kararlarına değinen Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi kime hizmet etmektedir? Kimin mahkemesidir? Hak konusu sadece Türkiye’nin anayasal düzenini bozmak için uğraşan ve ihanete kapıkulluğu yapanlar için mi geçerlidir" diyerek AYM'ye sert tepki gösterdi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı da konuşmasında hedef alan Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa, Türkiye'nin egemenlik ve tarihsel haklarını çiğneyenlere ihlal gerekçesiyle destek vermeyi sürdürecekse, derhal kendini feshetsin, başındaki zat da gecikmeden istifa etsin" çağrısında bulundu.

"Kandil'e bir şafak vakti Türk bayrağı dikilmelidir"

Gara'da 13 Türk vatandaşının şehit olduğu terör örgütü PKK saldırısına da değinen Bahçeli,  "Farklı tarihlerde PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 13 kahraman kardeşimiz, baş bölgelerine yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle bir mağarada katledildiler. Bu katliam yeryüzünde çok nadir görülen bir canavarlık örneğidir. Milli hafızadan asla çıkmayacaktır."

"Kandil’e bir şafak vakti Türk bayrağı dikilmelidir. Mahmur’da terör kampları yıkılıp yakılmalıdır. Sincar’ın kısa süre içinde yerle bir edilmesi artık hayat memat konusudur." açıklamasında bulundu.

"Bıçak kemiğe dayandı"

Konuşmasında HDP'ye de değinen Bahçeli, "Bebek katiline ‘sayın’ diyen milletvekili istemiyoruz. Teröriste ‘gerilla’ diyen milletvekiline katlanamıyoruz. Yeter artık, sabır taşı çatladı, bıçak kemiğe dayandı. Bu mesele varoluş yok oluş meselesidir. İp inceldiği kadar incelmiştir, kopacağı varsa zaten kopacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.