Devlette içki olmaz
Ankara Çayyolu’nda kendisinin de bulunduğu bir restoranda polisin alkol denetimine itirazıyla gündemine oturan Feyzioğlu, gazetecilerle yaptığı toplantıda şunları söyledi:
Çankaya Köşkü’nün, TBMM’nin, Genelkurmay’ın, Dolmabahçe Sarayı gibi yerlerin içki ruhsatı yok. Bana göre yeni yönetmeliğin 6 1B ve 13/7 maddeleri, buralarda içki ruhsatına sahip catering firmalarının da ikram yapmasını önlüyor. Alkolün tüketileceği mekanın da içki ruhsatına sahip olması şart. Cumhurbaşkanı veya Genelkurmay Başkanı verecekleri bir resepsiyonda, alkollü içki servisi yaptırmayabilir. Ancak davet sahibi kendisi özel bir davet veriyormuş gibi içkiyi alır ve kendi personeline servis yaptırabilir. İçkiler devlet zirvesinden olur.
Çayyolu’ndaki olay, olaya şahit olduğum ve karşı çıktığım için Türkiye’nin gündemine geldi. Ama bu tür şeyler hemen her gün oluyor. Artık Anadolu’da içkili yer yok. Benim yaşadığım olaydan sonra Ankara Emniyeti’nde çocuk şube müdürü personel emrine alınmış. Oysa çocuk şube müdürü, emniyet camiasında çok sevilen bir isimmiş. ‘Yapılanlar çocuk şube müdürünü yemek için mi?’ diye düşünmeden edemiyor insan.
Dengeler bozulacak
Yeni daireler kurularak Yargıtay ve Danıştay içindeki dengeler tamamen ortadan kalkacak. Yeni atamalarla her şey hükümetin istediği gibi olacak. Yargıtay’da gözden kaçan şudur: Birinci Başkanlar Kurulu var. Dokuz üyeli bu kurulun bir üyesi doğal olarak Yargıtay Başkanı. Ama diğer sekiz üye yine hükümetin istediği isimler olur. 1,5 ayda çeki düzen verilir Yargıtay’a.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.