Dışişleri Bakanlığı ABD'ye tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı ABD'ye tepki gösterdi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Osman Kavala ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Osman Kavala'nın yargı sürecinin bağımsız mahkemeler tarafından devam ettirildiği ve herkesin bu sürece saygılı olması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'in verdiği kararada atıfta bulunularak bu kararın icrasının takibinin Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin insan hakları konulu toplantındasında gerçekleştirilidği ve hükümetin bu konuda gerekli bilgileri sunduğu belirtildi.

'Kimse Türkiye'deki yargı süreçlerine emir veremez'

Açklamada Türkiye demokrasisine darbe girişiminde bulunan FETÖ elebaşının iadesi konusunda hukuki süreçleri bahane gösteren bir ülkenin Türkiye'deki yargı süreçlerine müdahale etmesinin "çelişkili" bulunduğu belirtildi.

Açıklamada " Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez" ifadeleri yer aldı.

'Kavala'yı derhal serbest bırakın'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada: "Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'ye Osman Kavala'yı hemen serbest bırakması için bir kez daha çağrıda bulunuyor. Kavala'ya yöneltilen yanıltıcı suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve davasının sonuçlanmasının ona karşı yöneltilen davaların birleştirilmesi de dahil olarak sürekli ertelenmesi hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerine zarar veriyor."

"Türkiye'yi iç hukuk ve uluslararası yükümlülükleriyle uyumlu olarak AİHM kararlarına uymaya ve sorunu şeffaf ve hızlı bir şekilde çözmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.