Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Irak açıklaması
Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki roket saldırısı kınandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti olan Erbil'e yapılan roket saldırısı kınandı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Erbil'de gerçekleştirilen ve sivil yerleşim birimlerini de hedef aldığı anlaşılan roket saldırılarını şiddetle kınıyoruz."

"Erbil halkına, IKBY’ye, Irak Hükümetine ve bizim de yer aldığımız DEAŞ’a Karşı Uluslararası Koalisyon mensuplarına taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

"Irak makamlarının, bu menfur saldırıların arkasında bulunanları süratle tespit ederek adalet önünde hesap vermelerini sağlayacağına inanıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada saldırıların, Irak’ın barışı, istikrarı ve egemenliği için ülke topraklarında hiçbir terör örgütüne varolma imkanı tanınmaması ve ulusal kurumların kapsayıcı bir şekilde güçlendirilmesi gereğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

ABD üssüne saldırı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazar günü Irak'ın Kürdistan bölgesinde gerçekleşen ve son bildirimlere göre bir sivil müteahhitin ölümüne, aralarında Amerikan servis üyesi ve Amerikan müteahhitler de dahil pek çok kişinin yaralanmasına sebep olan saldırıdan dolayı öfkeli olduklarını açıkladı.

Blinken bir açıklama yaparak "Kürdistan Bölgesel Yönetim Başbakanı Masrour Barzani ile yaşanan saldırı hakkında konuşmak ve araştırma için tüm desteğimizi yinelemek ve sorumlulardan hesap sormak için görüştüm" ifadelerini kullandı

Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.