Diyarbakır'da 'Şehit Uzman Çavuş Latif Adıgüzel' operasyonu

Diyarbakır'da 'Şehit Uzman Çavuş Latif Adıgüzel' operasyonu
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen "Şehit Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'' operasyonunda, terör örgütü PKK yandaşı oldukları belirlenen 30 kişi, gözaltına alındı.
 Lice ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 400 kilogram esrar, 600 bin kök kenevir ile çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, silah ve mühimmat ele geçirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, dağlık kesimdeki teröristler ile kullandıkları sığınak, barınak, depo alanları ile karayoluna tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getirmek, örgüt mensuplarınca sözde "mahkeme" olarak kullanılan ve vatandaştan haraç alınan mekanlara dönüşen kanun dışı yapıları yıkmak ve finans kaynağı olan uyuşturucu üretim ve ekim alanlarını ortadan kaldırmak maksadıyla 15-17 Ekim 2015 arasında "Şehit Uzman Çavuş Latif Adıgüzel" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Operasyonda bir şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 3 şüphelinin yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir. Yakalanan şüpheliye ait evde yapılan aramada 1 av tüfeği, 1 tabanca ile 42 fişek ele geçirilmiştir. Terörist mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde 2 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ile girişte çukur içinde muhtemel bir operasyonda güvenlik güçlerine karşı kullanılmak maksadıyla hazırlanarak çukur içine bırakılmış vaziyette 58 EYP (C3 ile güçlendirilmiş) tespit edilmiş ve olay yerine sevk edilen patlayıcı madde imha timi tarafından EYP düzenekleri herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden etkisiz hale getirilmiştir."

5 sığınak ortaya çıkarıldı

Sözde terörist mezarlığı içerisinde çeşitli tarihlerde vatandaşlardan gasbedilen 3 araç sahiplerine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındığının kaydedilen açıklamada, arazi arama ve tarama faaliyetinde teröristlerce kullanılan 5 sığınakta EYP yapımında kullanılan 400 kilogram amonyum nitrat, 125 EYP, 4 bin torpil ile çok sayıda yaşam malzemesi bulunduğu ifade edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.