Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı
Günlerdir sosyal medyada yapılacağı konuşulan Cemaat operasyonu başladı.

14 Aralık sabahı başlayan operasyonda tarihi anlar yaşandı. Sabah saatlerinde gelip daha sonra ayrılan Terörle Mücadle Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler Ekrem Dumanlı’yı gözaltına almak üzere Zaman Gazetesi’ne tekrar geldi. Bu sırada binada arbede yaşandı. Gözaltına alınan Dumanlı Emniyet'e götürüldü.

Sabah saatlerinde ‘paralel yapı’ iddialarıyla ilgili çok sayıda ilde başlayan operasyon Türkiye gündemini sarstı.




İŞTE GÖZALTINDAKİ İSİMLER
Gözaltına alınacak isimler arasında yer alan Ekram Dumanlı’yı emniyete götürmek üzere Zaman Gazetesi’ne gelen polisler gözaltı işlemi yapmadan binadan ayrıldı. Dumanlı daha sonra basın mensuplarına açıklama yaparak, “polis arkadaşları bekliyorum” dedi.

Polisler birkaç saat sonra tekrar Zaman Gazetesi’ne geldi. Bu sırada Zaman çalışanları polislere sloganlar ve pankartlarla büyük tepki gösterdi.


Yaşanan arbedenin ardından polisler Ekrem Dumanlı’nın yanına giderek gözaltına aldı. Ekrem Dumanlı polisler, alkışlar ve protestolar eşliğinde merdivenlerden indi.

Zaman çalışanlarının "özgür basın susturulamaz" şeklinde slogana attığı duyuldu. Dumanlı'ya eski AK Parti mileltvekili ve bağımsız vekil olan  Hakan Şükür de eşlik etti.

 

Dumanlı gözaltına alınırken binaya Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel başkanı İdris Naim Şahin ve Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal da geldi.


14 ARALIK FIRTINASI
 

Zorlukla binadan çıkarılan Ekrem Dumanlı polis aracına bindirildi. Bu sırada sık sık, "otomobile vurmak yok" uyarıları yapıldı. Kalabalık nedeniyle biandan yaklaşık 15 dakikada çıkabilen Dumanlı'yı taşıyan araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yola çıktı.

"ÇADIR KURACAĞIZ"
İdris Bal, Dumanlı'nın içinde bulunduğu aracın yanında, "Haksızlığa karşı mücadele edeceğiz. Çağlayan ver Silivri'de çadır kuracağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.