“En önemlisi insanca yaşam hakkıdır“

“En önemlisi insanca yaşam hakkıdır“
10 Aralık 1948'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler (BM)’de kabul edilişinin üzerinden 66 yıl geçtiğini hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, en önemli insan hakkının insanı insanca yaşatma hakkı olduğunu belirt

Başkan Akgün, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne ilişkin olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Başta Ortadoğu olmak üzere bugün dünyanın pek çok bölgesinde savaşlar ve kanlı saldırılar devam ediyor. Bu kanlı olaylar neticesinde ne yazık ki çoğu zaman ölenler çocuklar ve siviller olmaktadır. En önemli insan hakkı yaşam hakkıdır. İnsanı insanca yaşatma hakkıdır. Bu nedenle "muhasır medeniyet seviyesine" ulaşmış insan hak ve özgürlüklerini kararlı bir biçimde savunan devletler, demokrat ve hukuk devleti olarak bilinmektedirler.

10 Aralık 1948'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin BM’de kabul edilişinin üzerinden 66 yıl geçmesine karşın ülkemiz henüz bu standartlara ulaşamamıştır. İş kazalarının önüne geçilememesi, kadına şiddetin her geçen gün daha da artarak endişe verici boyutlara ulaşması en somut göstergedir. Oysa temel hak ve özgürlüklerin önünün açılması, hukukun üstünlüğü ilkesinin benimsenmesi en önemli insan hakkı olarak bilinmektedir.

Bu hak ve özgürlüklerin teminat altına alınması sosyal devlet anlayışının öncelikli ilkesi olmalıdır. İnsan hak ve özgürlerini benimseyerek, hukuk üstünlüğü çerçevesinde uygulamayı başaran ülkeler çağdaşlaşmanın da gereğini yerine getirmişlerdir.

Bu vesileyle, adaletin, hukukun, insan hak ve özgürlüklerinin evrensel insan hakları beyannamesi çerçevesinde hayata geçirildiği; gerçek anlamda sosyal ve demokrat bir Türkiye'de insan hakları gününü kutlayabilmek temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.