Erdoğan Bu Kez Listeye Giremedi

Erdoğan Bu Kez Listeye Giremedi
Forbes dergisinin düzenlediği dünyanın en güçlü 71 kişisi arasına Türkiye'den herhangi bir isim giremedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Forbes dergisinin düzenlediği en güçlü isimler listesinde dünyada üçüncü sırada yer aldı. ABD Başkanı Barack Obama listede geçen yıl olduğu gibi birinciliği korudu.

Geçen yılki listede 48. sırada yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu yıl listeye giremedi.

Forbes'a göre dünyanın ikinci güçlü ismi Almanya Şansölyesi Angela Merkel. Rusya Devlet Başkanı 2011'de Forbes listesinde ikinci sırada yer almıştı. Putin 2010'da ise dünyanın en güçlü dördüncü ismi olmuştu.

Yani Forbes, etkili yöneticileri ülkelere göre sıralandığı zaman 1'inci Amerika 2'nci Almanya 3'üncü Rusya oldu.

BILL GATES DEVLET BAŞKANLARINI SOLLADI

71 kişinin yer aldığı listede Microsoft'un kurucusu Bill Gates 4'üncü olurken, Papa 16. Benedict 5, Çin Komünist Parti Genel Sekreteri Xi Jinping 9, İngiltere Başbakanı David Cameron 10, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg 25'inci oldu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un 30'uncu olduğu en güçlü isimler listesine Venezüella Cumhurbaşkanı Hugo Chavez 48'inci sıradan girdi.

Dünya petrol rezervlerinin yüzde 20'sini elinde bulunduran Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el Suud 7'inci olurken, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney 20'inci güçlü isim olarak değerlendirildi.

Dergi 7,1 milyar insanın yaşadığı dünyada en güçlü 71 kişiyi belirlerken, ekonomik, inovasyon ve siyasi gücünü değerlendirmeye aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.