Erdoğan'ın beklenen yeni kabinesi

Erdoğan'ın beklenen yeni kabinesi
Başbakan Erdoğan'ın "Kalfalık dönemi bitti. Ustalık dönemi başlıyor" dediği yeni dönem kabinesi merakla bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yerlerini korumaları, Adalet Bakanlığı'na Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanlığı'na Binali Yıldırım'ın, AB Bakanlığı'na Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı'na da Veysel Eroğlu'nun getirilmeleri bekleniyor.

İçişlerine Nihat Ergün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Fatma Şahin'in getirilebileceği belirtilirken, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın yeni kurulan Ekonomi Bakanlığı'na, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Kalkınma, Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na atanabileceği kulislerde dile getiriliyor. Nihat Ergün'ün adı İçişleri Bakanlığı için de geçiyor.

Milli Savunma Bakanlığı için Vecdi Gönül ile Muammer Güler'in, Gençlik ve Spor Bakanlığı için de Faruk Özak'ın yanı sıra Hakan Şükür'ün adından da söz ediliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile birlikte Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın adları da kabineye girebilecek yeni isimler arasında geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.