Ergenekon soruşturmasının eksiklerini şikâyet etmişti

Ergenekon soruşturmasının eksiklerini şikâyet etmişti
HSYK’nın yaz kararnamesi ile özel yetkileri alınarak Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Ergenekon soruşturması savcılarından Kasım İlimoğlu, herhangi bir tayin talebinin olmadığını, atanacağına dair bilgisinin de bulunmadığını söyledi.Bana bilgi

Ocak 2009’da özel yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak Beşiktaş Adliyesi’ne atanan ve Ergenekon savcısı olarak görevlendirilen İlimoğlu, bir süre sonra Ergenekon soruşturmasında tespit ettiği yanlışlık ve eksiklere ilişkin HSYK’ya suç duyurusunda bulunarak, kendisi de dahil olmak üzere ihmali bulunan bütün Ergenekon savcıları hakkında soruşturma açılmasını istemişti. İlimoğlu bu dilekçesine ilişkin kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini belirtti. İlimoğlu aynı zamanda Balyoz davasına bakan İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin Beşiktaş Adliyesi’ndeki duruşmalarına bakan 2’nci heyetinde de savcı olarak görev yapıyordu. İlimoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında Sivas civarında Ermeni asıllı vatandaşların ruhani lideri konumunda bulunan Minas Durmazgüler’e suikast iddialarına ilişkin iddianameyi hazırlamış, bu dava da 2’nci Ergenekon davası ile birleşmişti.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası yöneticilerine yönelik suikast girişimi iddialarına ilişkin soruşturmayı da yürüten İlimoğlu, kamu davası açmaya yeterli, inandırıcı delil elde edilemediği, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesi ile yer olmadığına dair karar vermişti. “Pars, Kiraz Operasyonu” isimli sinema filmine konu olduğu öne sürülen “Baron” lakaplı Hurşit Yavaş hakkındaki iddianameyi de hazırlayan İlimoğlu, kamuoyunda “Hanımağa” olarak tanınan eski polis memuru Güniz Akkuş’un da içinde yer aldığı çete soruşturmasını da yürütüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.