Ergenekon’a CHP çıkarması

Ergenekon’a CHP çıkarması
Ergenekon Davası kapsamında Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını vermesi beklenen dün sabah saatlerinden itibaren, CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nın da yurdun dört bir yanından gelen yurttaşlara evsahipliği yaptığı tutuklulara destek eyleminde 10

CHP Silivri İlçe Başkanlığı, dün Cumhuriyet Savcısı’nın Ergenekon Davası’na yönelik olarak esas hakkındaki mütalaasını vermesinin beklendiği sırada yurdun dört bir yanından gelen ve tutuklulara destek vermek isteyen yurttaşlara evsahipliği yaptı. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde Çarşamba gece yarısından itibaren toplanan 10 binlerce yurttaş, tutuklular için adalet isterken, hükümet aleyhinde de sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştılar. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da cezaevi önüne gelerek buradaki eylemcilere destek verdiler.

CHP’DEN BÜYÜK DESTEK
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde dün gerçekleşen tutuklulara destek eylemine CHP ve sanat dünyasından birçok isim de katılım göstererek yurttaşların yanında yer aldılar. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un yanı sıra sanat dünyasından Tarık Akan, Bülent Kayabaş, Rutkay Aziz gibi isimlerde tutuklulara destek eylemine katıldılar.
CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, Silivri Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili de sabahın erken saatlerinden itibaren cezaevi önündeki yerlerini alarak adalet arayışlarını sürdürdüler.

VATANDAŞLAR OTOBÜSLERLE TAŞINDI
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesi önündeki destek eylemi için CHP Silivri İlçe Başkanlığı da sabah saatlerinden itibaren otobüs kaldırarak vatandaşların alana ulaşımını sağladı.

ÜCRETSİZ SİMİT VE SU İKRAMINDA BULUNULDU
Silivri Belediyesi de, Ergenekon Davası tutuklularına destek olmak amacıyla gerçekleşen protesto eyleminde, yurttaşlara ücretsiz olarak su, meyve suyu ve simit ikramında bulundu. CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları’na mensup partililerde kurulan stantların başında ilçe dışından gelen konuklara yardımcı olmak için büyük çaba sarf etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.