Eşime herkes dua etsin

Eşime herkes dua etsin
Diyarbakır’ın Lice İlçesi Fis Ovası’nda önceki gün PKK’lı teröristlerce kaçırılanlardan Lice 2’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş A.S.’nin (34) eşi S.S. (33) endişeli bekleyiş içinde.

S.S., eşiyle en son olay günü telefonla konuştuğunu belirterek, şunları anlattı: “Eşim 2 yıldır Lice’de görevliydi. Edirne’ye tayin oldu. 22 Temmuz’da izne çıkıp gelecekti, ardından da 8 Ağustos’ta yeni görevine başlayacaktı. Hafta sonu da izinli olduğu için, arkadaşıyla otomobilin bakımını yaptırmaya Diyarbakır’a gitti. Dönüşte kaza süsü verilerek yolları kesilmiş, ardından eşim ve aracındaki 2 kişi kaçırılmış. Komutanlar ailemi arayıp haber vermiş. Ancak ailem bana haber vermedi. Televizyon izlerken askerlerin kaçırıldığını öğrendim. Oradan geçeceğini bildiğim için kaçırılanlardan birinin eşim olduğunu anladım. Ardından ailem doğruyu söyledi. Tek isteğim var. Sağolsun Türk Silahlı Kuvvetleri çalışıyor ve aramalar sürüyor. Eşim 17 yılını bu vatan için harcadı, çalıştı çabaladı. Halkımızdan dua istiyorum, devlet büyüklerimizden de ilgi ve alaka bekliyorum. Umutluyum, bekliyorum. Sadece şu an eşimin sesini duymak istiyorum. Bir alo dese yeter. 2,5 yaşında bir kızımız var. İnşallah kızım baba diye koşacak. Metanetli olalım. Biz asker eşiyiz. Eşim bu ortamda 2 yıldır bulunuyor. Sağ salim bir an önce eşime kavuşmak istiyorum.”

Baba H.S. de, “Üzüntülüyüz. Oğlumun bir an önce evine sağ salim dönmesini istiyorum” dedi.

Umutlu bekleyiş

A.S. ve bir uzman çavuş ile birlikte kaçırılan Bingöl’de sağlık teknisyeni olarak çalışan A.T.U.’nun (32), Aydın’daki baba ocağında sessizlik hakim. Tansiyon ve şeker hastası olan anne U., olay sonrası sık sık fenalaştığı için doktor kontrolünde tutuluyor. Kardeşiyle en son cumartesi görüştüklerini anlatan R.U., “Serbest bırakılacağından umutluyuz. Kötü bir şey düşünmek istemiyoruz. Kardeşim sadece görevini yapıyordu” dedi.

PKK kaçırdı

Lİce İlçesi Fis Ovası’nda PKK’lı teröristlerce kaçırılanlardan Lice 2’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş A.S., 2. doğum gününde kızı ve eşiyle bu pozu vermişti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.