F-16'lar IŞİD hedeflerini vurdu

F-16'lar IŞİD hedeflerini vurdu
Suriye'deki IŞİD'e ait 2 karargah ve toplanma merkezi savaş uçakları tarafından bombalandı. Operasyonun nedeni ise IŞİD'in sınıra yakın köylerdeki evlere ciddi yığınak yapması.
Suriye'deki IŞİD'in kontrolündeki Havara ile Sorran köylerinde bulunan IŞİD'e ait 2 karargah ve toplanma merkezi savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalama sırasında IŞİD üst yöneticilerinin toplanma merkezinde toplantıda olduğu, yaklaşık 35'e yakın IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi verildi.

Öte yandan IŞİD'e ait 3 tank ve 3 pikap aracı ise bombalama sonucu kullanılamaz hale geldi.

İSTİHBARAT RAPORLARI İLE TALİMAT

Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK'ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti.

Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD'in en çok yasadışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.

IŞİD YIĞINAK YAPMAYA BAŞLAYINCA JETLER HAVALANDI

Hava operasyonu sonrası askeri kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre, hava operasyonun başlatılmasının nedeni IŞİD'in Türkiye sınırına yakın köylerde yer alan evlere ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmaya başlaması ve bunun da Türkiye için büyük bir risk olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.